Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    * молоко - 300 мл;
    * м'який сир - 400 гр;
    * цукор - 2 ст.л.;
    * сіль - 1/3 ч.л.;
    * борошно - 12 ст.л. з гірочкою;
    * яйця - 4 шт;
    * вершкове масло - 3 ст.л.;
    * ванільний екстракт - 1 ч.л.;
    * апельсин (цедра).
    Сир повинен бути саме м'яким - як для дітей. Я купувала "Домик в деревне" 5,5% дві баночки. Ванільний екстракт можна замінити ванільним цукром та ваніліном (але це вже хімія, краще цукор).
    Кладемо в блендер сир, наливаємо молоко, всипаємо борошно, сіль і цукор. Потім вбиваємо яйця. Закриваємо кришкою і збиваємо до однорідного стану.
    Потім додаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо (вже можна обійтися ложкою).
    Додаємо ванільний екстракт, перемішуємо. Апельсин обдаємо окропом (так вона віддасть більше свого аромату) і трьох цедру в тісто. Слідкуйте, щоб біла частина шкірки не потрапляла - гірчитиме.
    Смажимо млинці на розігрітій сковороді. При необхідності можна змащувати сковорідку пензликом з рослинним маслом. Я змащую тільки перший раз. При появі золотистої каемочки, можна перевертати.
    І смажимо на другій стороні до готовності.
    Готові млинчики складаємо стопкою. Тримаємо під кришкою, щоб не охолонули.
    Подаємо з кленовим сиропом. Аромат ванілі і апельсина... Мммм!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Інгредієнти:
    * борошно - 2 склянки;
    * сіль - 1/2 ч.л.;
    * розпушувач - 1/2 ч.л.;
    * сода - 1/2 ч.л.;
    * яйця - 2 шт;
    * цукор - 2 ст.л.;
    * кефір - 1,5 склянки;
    * вершкове масло - 3 ст.л.
    Спочатку необхідно змішати всі сухі інгредієнти (крім цукру).
    Просіваємо в миску борошно разом з содою, сіллю й розпушувачем.
    В іншій мисці змішати віночком яйця і цукор.
    Коли вони стануть однорідними, вливаємо кефір і перемішуємо.
    Розтоплюємо вершкове масло.
    Влити "рідкі" інгредієнти в "сухі", розмішати. Потім влити розтоплене вершкове масло, знову перемішати.
    Тісто виходить досить густа.
    Наливаємо порцію тесту на сковорідку. За рахунок своєї густоти воно сильно не розтечеться, але я трохи "допомагаю" прийняти блинчику круглу форму шляхом нахилу сковорідки за ручку.
    Смажимо до появи на поверхні дірочок на середньому вогні.
    Потім перевертаємо і смажимо з іншого боку.
    Готові млинчики складаємо стопкою.
    Подаємо з вашими улюбленими добавками. Я люблю зі згущеним молоком.
    Повірте, така чарчина "піде" швидше, ніж ви подумати про це встигнете.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Інгредієнти:
    200 г листкового дріжджового теста,
    1 баклажан,
    1 пучок кропу (зелень),
    50 г сиру,
    2 зубчики часнику,
    2 ст. л. рослинного масла,
    1 яєчний жовток,
    перець за смаком,
    сіль за смаком.
    Приготування:
    Листкове тісто розкачати в пласт і розрізати на квадрати.
    Кожен квадратик викласти в формочку для кексів.
    Змастити жовтком і випікати в духовці 15 хвилин при температурі 200 градусів С.
    Баклажан порізати кубиками і обсмажити до готовності на рослинній олії.
    Змішати в мисці баклажани, дрібно нашинковану кріп і подрібнений часник. Посолити і поперчити. Добре перемішати.
    Готові слойки охолодити і викласти з форм. Нафарширувати начинкою.
    Посипати тертим сиром. Поставити на самий верх розігрітій духовки поки сир на розплавитися.
    Викласти на таріль і подавати до столу.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    На 16 квадратиків:
    7 гр дріжджів
    1 ст. л. цукру
    300 мл теплої води
    450 гр білої муки хлібної
    2 ст л солі
    3 ст л розмарину, порізаного
    2 ст. л. оливкової олії
    450 гр суміші червоного і білого цибулі, порізаної кільцями
    4 зубчики часнику, порізані
    Інструкції:
    1. Покласти дріжджі і цукор в маленьку миску і перемішати з 100 мл (8 ст л) води. Залишити в теплому місці на 15 хв.
    2. Змішати борошно із сіллю у великій мисці. Додати суміш з дріжджами, половину розмарину і воду, що залишилася. Замісити тісто. Місити його близько 4 хв.
    3. Тісто накрити плівкою, змащену маслом, і залишити на 30 хвилин, щоб воно піднялося як мінімум в 2 рази.
    4. Тим часом нагріти олію у великій сковороді. Додати цибулю і часник і обсмажувати протягом 5 хв до м'якості. Накрити сковороду і готувати 7-8 хв., доки цибуля трохи не закарамелизуется.
    5. Дістати тісто з миски і місити ще 1-2 хв. Потім розкачати у формі квадрата. Тісто має бути не більше 6 мм тому що воно ще підніметься під час запікання. Покласти тісто на деко, підтикаючи краю. Зверху розподілити цибулю і посипати залишилися розмарином.
    6. Запікати в розігрітій духовці при 200 ° С протягом 25-30 хв до золотистої скориночки. Нарізати хліб на 16 квадратів і подавати відразу ж.

  • Інгредієнти:
    * ріпчасту цибулю 1 шт.
    * печериці 100 г
    * яйця 2 шт.
    * сіль 1/2 ч. л.
    * сир 200 г
    * молоко 100 мл
    * борошно 400 г
    * розпушувач 1/2 ч. л.
    * рослинна олія 7 ст. л. + 2 ст. л. для смаження
    для змащення:
    * молоко
    * 1 жовток
    Ріпчасту цибулю і гриби нарізати і обсмажити в невеликій кількості олії. В миску покласти сир і злегка розім'яти, влити 7 ст. л. рослинної олії. Додати яйця. Влити молоко. Покласти сіль. Усе добре збити з допомогою міксера.
    всипати борошно розпушувач. Всипати в творожно-яєчну масу 1/2 частина з борошна розпушувачем. Покласти гриби з цибулею. Всипати борошно, що залишилося, і перемішати все до однорідної маси.
    Тісто повинне добре відходити від рук. Сформувати з тіста ковбаску, яку розрізати на рівні шматочки. З кожного шматка скачати булочки. Перекласти булочки на деко, застелений пергаментом і змащений маслом.
    З'єднати жовток з молоком і трохи збити. Змастити булочки молочно-яєчною сумішшю. Деко поставити в розігріту до 200 градусів духовку і випікати близько години. Готові булочки остудити. Подати булочки до столу.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти на 40 штук:
    8 яєць
    360 г цукру
    3 лимона
    150 г вершкового масла
    140 г тертого мигдалю
    сіль
    Інструменти:
    каструлька
    терка
    цитрусовыжималка
    міксер
    ситечко
    миска
    кондитерський мішок
    пекарська папір
    решітка для тортів
    Рецепт:
    1. Приготувати крем. Помістити в каструльку 2 яйця, 120 г цукру, терту цедру і сік двох лимонів. Збити міксером. Не перестаючи збивати, поставити до загустіння на водяну баню.
    2. Процідити через дрібне ситечко крем. Додати розплавлене масло. Збивати протягом 10 хвилин. Викласти в миску крем. Прибрати в холодильник.
    3. Збити 6 яєчних білків з дрібкою солі міксером. Додати їх до 240 г цукру, перемішаної з тертої цедрою лимона і тертим мигдалем.
    4. Включити духовку. Наповнити білкової сумішшю кондитерський мішок. Злегка натискаючи, викласти на деко, покритий пекарської папером, печиво.
    5. Випікати протягом 10 хвилин. Потім залишити ще на 5 хвилин в духовці з відкритими дверцятами. Вийняти. Остудити на решітці.
    6. Намазувати кремом печиво. З'єднати попарно. Викласти на блюдо для сервірування мигдалеві тістечка.
    7. Подати з чаєм або з солодким десертним вином.
    Середня складність
    Підготовка: 30 хвилин
    Випікання: 10 хвилин
    Газова духовка: 150 градусів
    Електродуховка: 170 градусів

  • Зараз такий час року, коли плоди ще не дозріли, зате під ногами і на прилавках зеленщиков просто стоги першої свіжої зелені. Чого тут тільки немає! Чесно зізнаюся, не можу байдуже проходити повз цих запашних куп всілякої трави - рука сама тягнеться скласти свіжий «букет».
    Навіть у Москві сьогодні повним-повно не тільки традиційних петрушки-кропу-щавлю, але і свіжого естрагону, чебрецю, кінзи, м'яти…
    У цей період на Півдні Росії прийнято робити і з задоволенням поглинати пиріжки і відкриті пироги з зеленими начинками. Я розповім вам про найпопулярніших, перевірених на власній кухні поєднаннях зелені та інших продуктів для начинки.
    Але спочатку кілька слів про тесті для пирогів із зеленою начинкою.
    Легке тісто
    Навесні важке дріжджове тісто - з великою кількістю масла, цукру і дріжджів як не популярно. Ми будемо використовувати найпростіше, але розсипчасте і смачне прісне тісто. Зробити його дуже легко.
    Нам знадобиться: 2.5 ст. ложка пшеничного борошна, 4 ст.л. маслинові масла (або 70 р. вершкового), 100 мл молока або кефіру), 0.5 ч.л. солі, 2 яйця, трохи розпушувача.
    Приготування: у мисці змішати сіль і борошно, додати розпушувач. Зробити в борошні лунку і туди випустити яйця, почати заважати і доливати молоко. В останню чергу злити олію (якщо ви взяли вершкове - розтопити його). Вимішуйте тісто, поки не перестане прилипати до рук. Потім загорніть в плівку і нехай постоїть 15-20 хвилин.
    Є ще тонке тісто для піци - воно теж годиться для відкритих пирогів.
    Нам знадобиться: 500 г борошна, 50 гр маслинового масла, 20 г сухих дріжджів, 100 мл молока, щіпка солі.
    Приготування: дріжджі розведіть в теплому молоці, додайте щіпку солі. Змішайте борошно з оливковою олією, потім додайте туди замочені дріжджі і змішайте всі інгредієнти, щоб вийшло м'яке, однорідне, пластичне тісто. Розділіть його на 4-6 частин і залиште підходити на 15 хвилин в теплому місці.
    Начинка з зеленого лука з кропом і яйцем
    Знадобиться: за великим пучок зеленої цибулі, кропу, 3 варених яйця, маслини б/к, сіль
    Приготування: промийте всю зелень, дайте воді стекти і обсушіть. Наріжте зелень, оливки і яйця дрібно, посоліть.
    Начинка з молодої кропиви і листя мангольд (листовий буряка)
    Знадобиться: за великим пучку мангольд, кропиви, петрушки, 2 варених яйця, 200 г очищених варених креветок, сіль і перець за смаком.
    Приготування: промийте всю зелень, дайте воді стекти і обсушіть. Кропиву присолите і дайте постояти кілька хвилин. Наріжте зелень і яйця дрібно, а креветки можна не різати взагалі.
    Начинка з молодого естрагону і несолоної бринзи
    Знадобиться: невеликий пучок естрагону (або тархуну), кріп, петрушка - трохи, великий пучок зеленої цибулі, 200 г бринзи бринзи, оливки б/к, запашний білий перець.
    Приготування: Зелень вимийте, поріжте. Сир розкришіть, оливки поріжте на 4 частини. Додайте перець.
    Начинка з щавлю і варених яєць
    Знадобиться: великий пучок щавлю, 3 варених яйця, запашний білий перець.
    Приготування: Зелень вимийте, поріжте. Розріжте яйця на дрібні частини. Додайте перець.
    Начинка з молодий капусти, кропу і зеленого лука
    Знадобиться: молода капуста білокачанна 500 г, кріп і зелену цибулю - по пучку, 1 ст.л. маслинові масла, 2 варених яйця, сіль і перець за смаком. Приготування: Капусти дрібно нарізати і згасити в маслі.
    Зелень і яйця дрібно нарізати і додати до капусти. У Таганрозі іноді в цю начинку додають свежепосоленную дрібну рибку - типу анчоусів, у нас називають - хамса. Голову й хвіст геть, а інше - в пиріг!
    Автор статті: Світлана Морозова

  • Інгредієнти:
    кефір кислий і густий 1 склянку
    яйце 1 шт.
    цукор 1 ч. л.
    сіль за смаком
    борошно 1 склянку або трохи більше
    оливкова олія 2 ст. л.
    тертий сир 100 г
    подрібнена зелень петрушки за смаком
    олія для смаження
    Кефір налити в миску. Додати оливкова олія. Вбити яйце, посолити і покласти цукор. Масу добре збити. Додати тертий сир.
    Покласти дрібно нарізану зелень, перемішати. Всипати борошно до тих пір, поки тісто не придбає консистенції густої сметани. Розігріти в сковороді олію.
    Виливати тісто на сковороду невеликими порціями. Обсмажувати оладки з двох сторін до золотистої скориночки. Подати гарячі оладки до столу зі сметаною або ароматною медом.
    Приємного апетиту!

  • Пиріг з трьох дуже - дуже смачно, дуже легко готується і дуже швидко з'їдається! І я дуже вам його рекомендую! Його так само можна приготувати з персиками, сливою і абрикосами. Рецепт від Рут Олівер.
    Інгредієнти:
    * Масло вершкове (кімнатної температури) - 200 г
    * Цукор (200 г + 25 м) - 225 г
    * Борошно (просіяти з розпушувачем для тіста) - 280 г
    * Розпушувач тесту - 1,5 ч. л.
    * Яйця курячі (кімнатної температури) - 4 шт
    * Ваніль - 1 г
    * Нектарини - 600 г
    * Апельсиновий лікер (сік) - 4 ст. л.
    Приготування:
    Нектарини нарізати на шматочки і замаринувати з цукром і лікером на 1 годину.
    Масло збити міксером, поступово додаючи цукор, до білої піни. Не перестаючи збивати, додати по одному яйця і ваніль. Бити 7-8 хвилин до однорідної і гладкою маси.
    Додати борошно, просіяне разом з розпушувачем, перемішати лопаткою.
    Тісто виходить не рідке, швидше як крем.
    Помістити тісто у форму 26 см в діаметрі і викласти нектарини, злегка їх вдавлюючи. Зверху полити виділеним після маринування соком.
    Випікати в прогрітій до 180 градусів духовку до золотисто-коричневого кольору і сухий лучинки, 45 хвилин. Дати охолонути у формі
    Потім підрізати по колу краю і звільнивши пиріг помістити його на блюдо. Посипати цукровою пудрою.
    Розрізати на порції і насолоджуватися! Дуже смачно з пломбіром або збитими вершками.
    Автор: natapit

  • Цей пиріг дуже простий у приготуванні, а виходить завжди "на ура". Тісто ніжне сирне і соковита начинка з сиру та зелені нікого не залишать байдужим!
    Інгредієнти:
    * бринза (в начинку) - 300 г;
    * базилік (пучок в начинку) - 1 шт;
    * яйця (по 1 у начинку, в тісто і на мастило) - 3 шт;
    * сир (в тісто) - 250 г;
    * борошно (в тісто +- 50 грам) - 150 г;
    * сметана (2 в начинку, 0,5 у мастило) - 2,5 ст.л.;
    * часник - 2 зуб.;
    * сода (гасити не треба!) - 0,3 ч.л.;
    * вершкове масло (можна замінювати маргарином) - 150 г;
    * цукор - 1 ч.л.;
    Приготування:
    Перемішуємо борошно, сир і яйця. Масло розтоплюємо на повільному вогні.
    Розчиняємо в маслі соду і цукор, змішуємо з сирною сумішшю. Вийшло тісто прибираємо в холодильник хвилин на 30.
    Духовку розігріваємо. Форму для випічки змащуємо маслом.
    Бринзу натерти на грубій терці, змішати з яйцем, 1,5 столовими ложками сметани і з базиліком.
    Часник витискаємо і втручається у бринзу. Тісто розділити на 2 частини. Одну частину розгортаємо і викладаємо у форму, потім викладаємо начинку.
    Другу частину тіста розгортаємо і накриваємо пиріг, краю як слід подгибаем, щоб начинка не "спливла" в процесі випічки.
    Яйце збиваємо з половинкою ложки сметани, обмазуємо пиріг отриманою сумішшю.
    Ставимо в духовку на півгодини. Пиріг гарний і в гарячому і холодному вигляді.
    Фото і рецепт: nestea