Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Курник - це закритий російський пиріг у формі купола прослоенный млинцями і трьома видами начинки. Дуже смачна і красива випічка, яка може прикрасити будь-який святковий стіл. В давнину було прийнято готувати курник на весілля. Для пирога потрібно купити або приготувати листкове тісто, а також напекти звичайних блінов.
    Інгредієнти:
    готове листкове тісто - 350-400 г;
    випечені млинці - 8-9 шт.;
    гриби - 300 г;
    рис - 100 г;
    куряче м'ясо - 400-500 г;
    яйця - 3 шт.;
    цибуля - 1 шт.;
    вершкове масло - 50 г;
    борошно - 1-2 ч. ложки;
    рослинна олія;
    сіль;
    перець чорний мелений;
    яйце для змазування;
    для молочного соусу в курячу начинку:
    масло вершкове - 1 столова ложка;
    борошно - 0,5 столової ложки;
    молоко - 0,5 склянки;
    сіль за смаком;
    а також:
    форма діаметром 25 см.
    Приготування курника:
    Отже, листкове тісто і млинці у нас є. Тепер приготуємо начинки: грибну, рисову і м'ясну. І почнемо збирати, а потім і випікати пиріг.
    1. Свіжі гриби (гливи або печериці) нарізати на невеликі шматочки. Цибулину обчистити і теж подрібнити (кубиками). У невеликій кількості рослинного масла обсмажити лук до прозорості. Додати до нього гриби. Тушкувати до готовності. Порада: якщо використовуються сушені гриби, їх попередньо потрібно відварити, і лише потім нашаткувати і обсмажити. Готові гриби відкласти, щоб охололи.
    2. Рис промити, зварити в підсоленій воді до готовності. Варити яйця не менше 7 хвилин, охолодити і порубати.
    3. У розсипчастий рис додати вершкове масло і подрібнені яйця, посолити і поперчити за смаком. Добре перемішати. Також за бажанням в начинку можна додати посічену зелень петрушки.
    4. Куряче м'ясо відварити, зняти шкіру і видалити кістки. Отриману м'якоть посікти.
    Щоб начинка не вийшла сухий, потрібно приготувати соус: розтопити в сковороді масло, додати борошно і обсмажувати пару хвилин до золотистого кольору. Потім, постійно помішуючи, вливати потрошку молоко. Ввібралося молоко - додали знову. Коли молоко перестане вбиратися, влити залишки і на повільному вогні готувати соус до густого стану. Замість молока для приготування соусу можна використовувати курячий бульйон.
    5. Листкове тісто розділити на 2 частини. Розкачати корж завтовшки 0,5 см. Одну покласти на дно форми для випікання так, щоб утворився невеликий бортик. Зайве тісто можна зрізати ножем і відкласти (воно стане в нагоді для прикраси).
    6. На коржик з тіста покласти млинець. Порада: якщо випечені млинці меншого розміру, на тісто в один шар можна класти кілька тонких блінов.
    7. Частина рисової начинки розподілити по поверхні млинця.
    8. Накрити начинку іншим млинцем.
    9. Розподілити частина курячої начинки і полити соусом. Накрити знову млинцем. Бажано укладати фарш гіркою, у вигляді конуса.
    10. Ідентично вчинити з грибним фаршем. Повторити по можливості шари, прокладаючи млинцями. Останнім повинен бути млинець.
    11. Накрити курячий пиріг другий створеної коржем («кришкою») з листкового тіста. Вона повинна бути трохи більше першої по діаметру, щоб накрити повністю гірку з фаршу. Краю коржів защипнути «ялинкою». Курник змастити яйцем.
    12. Викласти на пиріг прикраси з тіста, проколоти в декількох місцях.
    13. Випікати при температурі 180-2000С до готовності, приблизно 30-40 хвилин. Поверхня курника має підрум ’ янитися.
    14. Готовий пиріг з куркою за бажанням змастити вершковим маслом.
    15. Подавати Курник в теплому вигляді. Коли пиріг теж смачний.
    Фото і рецепт: Марина Тофан

  • Інгредієнти:
    сир - 250 р.
    білий хліб - 5 шматків
    цукровий пісок - 4 ч. л.
    яблука (кисло-солодкі) - 1 шт.
    яйця - 2 шт.
    курага - 2-4 шт.
    масло вершкове - для змащування
    панірувальні сухарі
    кориця - за смаком
    сіль - щіпка
    ванільний екстракт - 1-2 краплі
    волоські горіхи - для посипання
    Хліб нарізати кубиками, покласти в миску. Додати сир. Всипати цукровий пісок. Влити ванільний екстракт. Покласти нарізані яблука. Додати нарізану курагу. Відокремити білки від жовтків.
    Жовтки покласти до інших інгредієнтів. Білки збити з дрібкою солі і додати в миску. На смак додати корицю. Все як слід перемішати.
    Формочки змастити вершковим маслом, посипати сухарями. Заповнити форми пудингом. Посипати пудинг подрібненим волоським горіхом.
    Поставити в розігріту до 180-200 градусів і випікати близько 30 хвилин. Готовий пудинг трохи остудити і подати до столу.
    Приємного апетиту!

  • Це заготовка для тих, хто стежить за своєю фігурою, але все таки любить смачно поснідати або перекусити. Чудові хрусткі криспы, що складаються лише з корисних інгредієнтів, готуються без жиру і яєць. Заготовку для таких криспов можна (і потрібно! - про це в рецепті) зберігати в морозилці, дістаючи і використовуючи стільки, скільки ви готові з'їсти. Так у вас завжди під рукою буде надзвичайно смачний і корисний сніданок або перекус для вас і ваших дітей.
    Інгредієнти
    Борошно - 1 3/4 склянки.
    Пластівці вівсяні - 1/2 склянки.
    Сода - 2 ч. л.
    Сіль - 1/2 ч. л.
    Кориця - 1 ч. л.
    Гвоздика - 1/2 ч. л.
    мускатний Горіх - 1/4 ч. л.
    Йогурт (можна замінити кефіром або кислим) - 2 склянки.
    коричневий Цукор - 1/4 склянки.
    Мед - 1/4 склянки.
    Ізюм - 1 склянка.
    Горіхи волоські (або будь-які інші; рубані) - 1/2 склянки.
    гарбузове Насіння - 1/2 склянки.
    Кунжут - 1/4 склянки.
    Насіння (льону) - 1/4 склянки.
    Насіння соняшника - 1/4 склянки.
    Приготування:
    розігрійте Духовку до 180 гр. Форми для випічки змастіть або вистеліть папером для випічки. Я використовувала 8 форм для мафінів об'ємом 150 мл. Найпростіше зробити в прямокутної форми (або формах) для кексу.
    У великій мисці змішайте борошно, вівсяні пластівці, соду, спеції і сіль. Додайте йогурт, коричневий цукор і мед, перемішайте. Потім додати родзинки, горіхи, кунжут і насіння, перемішайте.
    Влити тісто в підготовлену форму або форми, залишаючи 2-3 см до краю, бо тісто пристойно піднімається. Випікайте 20-35 хвилин (залежно від розміру форм) до сухий зубочистки. Дайте "кексам" трохи охолонути, а потім вийміть їх з форм.
    Дайте охолонути до кімнатної температури. Потім покладіть в пакет або щільно закрыващийся контейнер і приберіть в морозилку як мінімум на 45 хвилин або до кількох місяців. Таке охолодження допоможе нам нарізати максимально тонкі скибочки для криспов.
    розігрійте Духовку до 120 гр. Лист (або листи, якщо будете готувати відразу всі) вистеліть папером для випічки. "Кекси" наріжте настільки тонкими скибочками, наскільки це можливо і викладіть в один шар на деко/дека.
    Відправте в духовку на 15-20 хвилин, потім переверніть кожну скибочку і ще на 10 хвилин в духовку. Дайте застигнути. Зберігайте в воздухонепроницаемом контейнері.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: dolphy

  • Інгредієнти:
    2 яйця,
    130 г цукру,
    10 г розпушувача,
    5 ст. л. сметани 20%-ної жирності,
    1 щепот. солі,
    150 г борошна пшеничного вищого сорту,
    2 шт. хурма (стиглих, щільних),
    2 ст. л. цукрової пудри.
    Приготування:
    Яйця збити з цукром.
    Додати сметану, розпушувач, сіль. Добре перемішати.
    Додати борошно і акуратно перемішувати тісто до однорідної маси.
    Хурму вимити і нарізати кубиками.
    Додати хурму і тісто і добре перемішати.
    Викласти тісто у форму і розрівняти. Поставити в розігріту духовку на 30-35 хвилин при температурі 180 градусів С.
    Готові пиріг викласти на тарілку і дати охолонути.
    Поспати цукровою пудрою і подавати до столу.
    Приємного апетиту!

  • Млинці виходять смачні і ситні. Подавати можна як гарячі і холодні.
    Інгредієнти:
    Молоко - 0,5 л
    Борошно - 300 г
    Олія (в тісто - 4 ст.л, і для смаження - по необхідності)
    Яйце (В тісто - 3 шт, у начинку - 4 шт.) - 7 шт
    Печінка тріски (консервована) - 250 г
    Горіхи волоські - 4 ст. л.
    Петрушка (свіжа) - 1 пуч.
    Сіль за смаком)
    чорний Перець (мелений, за смаком)
    Приготування:
    Молоко збити з яйцями, вмішати борошно, додати сіль і олію. Збити міксером до однорідної маси.
    Випікати млинці рівномірно з двох сторін (я печу на рослинній олії). Готові млинці остудити.
    Яйця відварити, охолодити і дрібно нарізати.
    Печінка тріски розім'яти виделкою. Волоські горіхи подрібнити. Зелень дрібно нарізати.
    Все скласти в миску, перемішати, посолити і поперчити.
    Викласти на млинець столову ложку з гіркою начинки, згорнути трубочкою.
    Готові млинчики скласти на обробну дошку в один шар, накрити харчовою плівкою і поставити в морозильну камеру.
    Коли млинці замерзнуть, можна перекласти в пакет. Розморозити можна на сковороді або у мікрохвильовці.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: NataliaNik

  • Навіть зараз, коли апельсини-мандарини доступні круглий рік, цитрусово-пряні аромати, що витають по дому, нагадують про наближення Різдва. Дуже ароматний, розсипчастий пиріг, довго на столі не затримається.
    Інгредієнти:
    Масло вершкове - 125 г
    Борошно пшеничне - 250 р
    Розпушувач тесту - 1 ч. л.
    Цукор - 175 г
    Ванільний цукор - 1 пач.
    Крупа манна - 50 г
    Мигдаль (мелений) - 150 г
    Кориця (щіпка)
    Ароматизатор (апельсиновий, Orange-back) - 1 пач.
    Олія рослинна - 100 мл
    Яйце - 4 шт
    Варення (з апельсиновими корочками) - 150 г
    Приготування:
    Збираємо всі продукти, щоб потім не відволікатися. Духовку включаємо на 175*
    Масло розпускаємо на легкому вогні, трохи охолоджуємо. Змішуємо - борошно з розпушувачем, цукор, ванільний цукор, манку, мелений мигдаль, корицю і апельсиновий ароматизатор.
    Додаємо яйця, розтоплене вершкове масло, олія - перемішуємо до гладкого тесту.
    2/3 тесту виливаємо в форму, застелений папером для випічки, зверху викладаємо апельсинове варення, не доходячи до краю 3 см.
    тісто, що Залишилося кондитерським мішком/шприцом наносимо зверху колами або ґратами, що вам більше подобається.
    Відправляємо в розігріту до 175 *С духовку на 40 хвилин. Через 30 хвилин випікання можна прикрити пиріг зверху фольгою, щоб не пригоріла верх. Охолоджуємо у формі, тільки потім виймаємо і подаємо на стіл.
    Особливого прикраси не потрібно, при бажанні можна посипати верх цукровою пудрою і прикрасити скибочками апельсину і цедрою.
    Приємного чаювання!
    Фото і рецепт: Hyazinthe

  • Склад:
    250 гр. вершкового масла
    2 курячих яйця
    100 гр. цукру
    580 г пшеничного борошна
    0,5 ч. л. соди, гашеного оцтом
    начинка:
    100 гр. вершкового масла
    380 мл. згущеного молока
    Приготування:
    Відокремити жовтки від білків. Жовтки розтерти з цукром.
    Білки збити в пухку масу і додати до желтково-цукрового масі.
    Додати борошно і соду, гашенную оцтом. Замісити тісто.
    Поставити тісто в холодильник на 1 годину.
    Підготувати орешницу. Для цього змазати олією формочки орешницы і поставити форму на плиту (цей спосіб підходить для старої “бабусиної” орешницы, зараз продаються нові орешницы, які працюють від електрики).
    Від тесту відокремити невеликий шматочок, згорнути в кульку. Зробити такі кульки відповідно до кількістю форм в орешнице.
    У кожну форму покласти по кульці тесту.
    Накрити верхньою частиною форми, сильно придавити, потримати трохи і перевернути на іншу сторону. Щоб подивитися, поджарились чи горішки, форму можна акуратно відкрити.
    Готові горішки витрусити з форми.
    Теж саме проробити з тістом.
    Горішки акуратно обрізати по краях, щоб надати їм гарну форму.
    Для начинки варене згущене молоко змішати з м'яким вершковим маслом. Додати подрібнену в комбайні крихту “шкаралупи” горішків.
    Кожну половинку заповнити кремом.
    Щільно поєднати дві половинки, прибравши по краях надлишки крему.
    Горішки поставити в холодильник на кілька годин.br/>Фото і рецепт: Юлія

  • Земелах - східна солодкість, що користується великою популярністю у всьому світі. І не дарма, адже печиво наповнений пряним ароматом кориці, хрустке, смачне. А готувати його простіше простого, так і всі інгредієнти для його приготування зазвичай завжди є вдома.
    Звична форма цього печива - прямокутник або ромб, а я вирішила відійти від цього стандарту і приготувати земелах у формі «сердечок», так щоб і на трубочку надіти. А з чим його їсти вирішувати Вам, воно ідеально підходить до чаю, какао, кава, а особливо смачно їсти його, на мій погляд, з молоком.
    Інгредієнти на 10 порцій:
    для тіста:
    вершкове масло (або вершковий маргарин) - 125 г;
    цукор-пісок - 100 г;
    яйце - 1 шт;
    молоко - 1 столова ложка;
    борошно (вищий сорт) - 300-330 г;
    сіль - щіпка;
    для посипання:
    мелена кориця - 1 чайна ложка;
    цукор-пісок - 3 столові ложки.
    Рецепт приготування:
    1. Розм'якшене масло змішати за допомогою вилки з яйцем.
    2. Додати цукор-пісок до яично-вершковою масі і добре розтерти до пишної маси.
    3. У цю масу влити молоко, додати сіль і добре перемішати.
    4. Додати просіяне через сито борошно і замісити злегка круте, але дуже пластичне тісто.
    5. Тісто загорнути в харчову плівку і поставити на 30 хвилин у холодильник. За цей час тісто стане ще більш еластичним для розкочування і формування печива.
    6. Розкачати тісто в шар товщиною близько 3 мм. За допомогою форми для печива зробити «сердечка». Якщо Ви захочете надягти печиво на трубочку, то за допомогою простого пристосування - ковпачка від фломастера або ручки зробити дірочку з одного боку печива.
    7. Сформоване печиво покласти на деко, застелений папером для випічки.
    8. Посипати печиво зверху цукровим піском, потім корицею і знову піском.
    9. Випікати печиво в духовці при 200 градусів 12-15 хвилин довше 15 хвилин випікати не треба, так як печиво пересушится).
    10. Готове печиво вийняти з духовки, дати охолонути і можна їсти.
    Кілька рад:
    готові печива зберігайте в герметично закривається ємності;
    якщо Ви любитель випічки з корицею, то можете збільшити її кількість, але не переборщіть!
    Фото і рецепт: Lorchen

  • Давним-давно я відкрила для себе, що оладки з морквою або кабачками набагато смачніше, ніж без них. Сьогодні пропоную вам додати моркву до тесту для кексів. Вони вийдуть набагато смачніше і корисніше. Не потрібно говорити, що чим якісніше ви візьмете борошно, тим краще вийдуть кекси, виробництво борошна халтури не терпить.
    Інгредієнти (на 13 штук):
    2 моркви
    2 натурального йогурту
    1 яйце
    140 гр. муки
    1 столова ложка цукру
    1 пакетик дріжджів в порошку
    2 столові ложки насіння кунжуту
    2 столові ложки оливкової олії
    щіпка мускатного горіха
    будь-яке густе варення або джем
    листочки м'яти
    Як приготувати морквяні кекси:
    Збиваємо яйця. Додаємо поступово цукор, продовжуємо збивати. Поступово вводимо в масу йогурт, масло, дрібку мускатного горіха і терту моркву. Все добре перемішуємо.
    Окремо змішуємо борошно і дріжджі, додаємо їх до суміші.
    На сковороді смажимо насіння кунжуту.
    Формочки для кексів розставляємо на деку для випікання, наповнюємо тестом. Посипаємо кекси зверху насінням кунжуту (обережно, не чіпайте їх руками).
    Ставимо в духовку й випікаємо при температурі 185 ° С протягом 15 хвилин.
    Подаємо теплими. Прикрашаємо листочками м ’ яти, можна подати з варенням або джемом.
    Рада
    Щоб яйця добре взбивались, беріть свіжі яйця і збивайте їх, коли вони будуть кімнатної температури. Тому рекомендується дістати їх з холодильника за кілька хвилин до цього.

  • Навіть не пам'ятаю, звідки рецепт, але він у мене років 7, напевно. Дуже тонкі, ніжні і смачні млинці без дріжджів. Готуються дуже швидко - за 1 хв. обсмажувати кожну сторону, а то і менше. Рецепт настільки вдалий, що змінювати нічого не варто.
    Інгредієнти:
    Молоко (тепле) - 0,5 л
    Крохмаль картопляний (без гірки) - 4 ст. л.
    Борошно (з гіркою, просіяного) - 4 ст. л.
    Яйце куряче (якщо маленькі, +1) - 4 шт
    Сіль за смаком)
    Цукор за смаком, якщо солодкі, я кладу 1 ст. ложку)
    Ванілін (за смаком)
    Олія рослинна - 2-3 ст. л.
    Спосіб приготування:
    Змішати всі сухі компоненти, додати яйця і, поступово вливаючи тепленьке молоко, замісити тісто. Останнім додати масло, дати тесту “відпочити” 20 хвилин, і можна смажити.
    найголовніше - пристосуватися з ополоником, наливати тісто так, щоб акуратно одним шаром сковорідку покрити.
    Так і перед кожним набором тесту в ополоник добре перемішати потрібно, крохмаль сідає на дно.
    Навіть якщо Вам здається, що сильно рідке тісто, не здумайте додати борошно, виклала фото показати, які вони виходять тоненькі й з дірочками.
    рідке Тісто, так і хотілося ще борошна підсипати... але дала собі ложкою по руках…
    Шановні господині, начинку Ви самі придумаєте, можна і з курочкою копченої, і копченою рибою, з індичкою, сир фета - шикарний сир, і сирок з родзинками, курагою, варіантів просто море, Вам вибирати.
    Ще хочу сказати, що я іноді роблю більше блінов, складаю вчетверо і в морозильну камеру, потім дістала, розморозила, поклала начинку і в мікрохвильовій печі або на сковороді розігріла.
    Млинці виходять дуже ніжними і смачними.
    Прошу Вас більше борошна не додавати, тісто буде жидковатым, але зате млинці тоненькі і смачні.
    смачного Вам і Вашій родині.
    Фото і рецепт: Господиня будинку