Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Інгредієнти:
2 кислі груші (оскільки я брала садові те 4, вони у нас дрібні)
4 яйця
1 склянка цукру
1 склянка борошна
Кориця
Ваніль по щіпці
Приготування:
1. Змазати форму маслом, посипати цукром. Груші промити, розрізати навпіл, вийняти сердцевинки.
2. Нарізати груші скибками, викласти у форму. Присипати щіпка кориці і ванілі.
3. Яйця збити з цукром, до освіти світлою, пишної маси. Всипати борошно, перемішати віночком.
4. Викласти тісто на груші. Випікайте в розігрітій до 180 градусах духовці 20-25 хвилин.
Примітка:
Або в мультиварки на режимі випічка, як зробив я.
Фото і рецепт: Вредина -
Смачні горіхові трикутнички , прекрасно підійдуть до пообідньої кави або чаю.
Інгредієнти:
Масло вершкове (кімнатної температури) - 130 г
Цукор - 130 г
Яйце - 2 шт
Борошно - 300 г
Порошок пекарський - 1 ч. л.
Конфітюр (абрикосовий для покриття) - 4 ст. л.
Масло вершкове - 200 г
Цукор - 200 г
Ванільний цукор - 2 пач.
лісові Горіхи (мелений) - 200 г
лісові Горіхи (рубані) - 200 г
Вода - 4 ст. л.
Глазур (шоколадна) - 200 г
Рецепт:
З 130г. масла, 130г. цукру, 2 яйця, борошна і пекарського порошку приготуємо тісто.
Потім розкотимо його на лист, застелений пергаментним папером. Зверху намажемо абрикосовим конфітюром.
Для покриття змішаємо 200 гр. вершкового масла, 200 г цукру, 2 п. ванільного цукру, мелені і рубані горіхи й намажемо поверх конфітюру.
Поставимо в розігріту духовку випікатися 175 С на 25 хвилин. Дамо охолонути, розрізавши на куточки. Зверху поллємо розтопленою глазур'ю.
Приємного апетиту.
Фото і рецепт: Goldchen -
Інгредієнти:
для тіста:
борошно самоподнимающаяся 110 г або борошно 110 г + 1/1 ч. л. розпушувача
мак 1 ч. л.
борошно пшеничне 95 г
вершкове масло 125 г
яйця 2 шт.
цукровий пісок 220 р
молоко кімнатної температури 125 мл
ванільний екстракт 1/2 ч. л.
для крему:
сметана 30% жирності 2 ст. л.
сир філадельфія 2 ст. л.
полуниця 6-7 ягід і 6 ягід для прикраси
цукровий пісок або пудра за смаком
паперові форми для випічки
У мисці змішати обидва види борошна. Всипати в суміш борошна мак, перемішати. В чаші міксера збити вершкове масло до однорідного стану. Всипати цукровий пісок, збити до однорідної маси. Додати ванільний екстракт.
Продовжуючи збивати вбити по одному яйця. Всипати борошняну суміш, продовжуючи розмішувати міксером. В останню чергу влити молоко, перемішати до однорідної маси.
Вставити паперові формочки у форми для кексів. Заповнити форми тестом на 2/3 висоти. Духовку розігріти до 180-200 градусів, поставити форму з кексами і випікати до готовності близько 30 хвилин.
Готовність перевірити за допомогою шпажки. В миску покласти філадельфію, сметану. Всипати пісок. Покласти дрібно нарізані ягоди полуниці.
Збити всі в однорідну масу. Готові капкейки остудити, нанести крем, прикрасити ягоди полуниці. -
Осінь – пора овочів! І як же обійти увагою руду красуню гарбуз! До чого вона універсальна - і перше, і друге, і в десерт годиться. А вже випічка з неї завжди красива і смачна! Наприклад, пряники з гарбуза - м'які, ароматні, з хрусткими гарбузовим насінням зверху…
Інгредієнти:
Пюре (гарбузова) - 130 г
Масло вершкове - 40 г
Яйце - 1 шт
Борошно пшеничне - 200 г
Розпушувач тесту - 1,5 ч. л.
Цукор - 80 г
Ванільний цукор - 1 пакет.
Кориця - 1/2 ч. л.
Імбир (мелений) - 1/2 ч. л.
Сіль
Кардамон (або мелений - 1/3 ч.л.) - 3 шт
гарбузове Насіння (в тісто - 20г; для посипання - 20г) - 40 г
Сметана (для змащування) - 3 ст. л.
Приготування:
Гарбуз запекти в духовці або мікрохвильовці. Розім'яти її в пюре. Борошно розтерти руками з вершковим маслом.
Додати розпушувач, яйце, гарбузове пюре, гарбузове насіння, цукор, сіль, спеції, ванільний цукор. Кардамон розтерти в ступці. І все добре перемішати.
Тісто має бути м'яким і в міру липким.
Столовою ложкою викласти тісто на деко. Попередньо деко застелити папером для випічки або силіконовим килимком.
Пряники змастити сметаною і обсипати гарбузовим насінням. Насіння крупно порубати ножем. Випікати 20-25 хвилин при температурі 180*.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Лианда -
Люблю я сир, люблю, коли його багато… Хоча мені ніколи не буває багато! А якщо це випічка, та з горіхами та родзинками, так зверху посипати кунжутом… Та що там довго розповідати - дивіться самі. Сьогодні я хочу запропонувати вам рецепт булочок з сирного тіста з сирною начинкою, посипаних кунжутом. Смачно і дуже корисно, тому як кальцій тут скрізь!
Інгредієнти:
Сир (300 г - в тісто; 200 г - у начинку) - 500 г
Яйце (1 - в тісто; 1 - у начинку) - 2 шт
Цукор (2 ст.л. - в тісто; 2 ст.л. - в начинку) - 4 ст. л.
Сіль - 1/2 ч. л.
Масло вершкове - 50 г
Борошно пшеничне - 250 р
Розпушувач тесту - 1,5 ч. л.
Ванільний цукор - 1 пакет.
Горіхи волоські - 50 г
Ізюм - 50 г
Крохмаль - 2 ст. л.
Сметана (для змащування булочок) - 3 ст. л.
Кунжут
Рецепт:
Для сирного тіста потрібно 300 г сиру змішати з яйцем, пом ’ якшеним вершковим маслом, цукром. Можете скористатися блендером, я цього разу обійшлося без його допомоги.
Додати в сирну масу просіяне борошно з розпушувачем. Замісити м'яке тісто. І відставити його в бік хвилин на 30.
А ми в цей час займемося начинкою для булочок. Змішаємо решта 200 г сиру з яйцем, цукром, ванільним цукром і крохмалем.
Додати до сиру горіхи та родзинки. Я потім усю масу пробила злегка блендером. Якщо не хочете, не робіть цього, але тоді подрібніть горіхи трохи менше, ніж у мене.
Тісто розділіть на 12 частин. Булочки я пекла у формах для мафінів. Тому і стільки частин. Можете їх піч просто на деці.
Кожну частину розкачайте в овал. І на половину овалу нанесіть сирну начинку.
Загорніть начинку наступним чином. Закрутіть рулетиком до половини. Підверніть краю в середину…
Та накрийте рештою тіста, яка без начинки. Не хочете морочитися? Зробіть з тіста корж і в середину покладіть начинку. Але мені сподобалося робити у вигляді рулету - так начинка рівномірно розподілена по всій булочці.
Укладіть булочки у форму швом вниз. Форму змастіть маслом. У мене форми силіконові, я їх не змащувала.
Змастіть їх сметаною і присипте кунжутом. Випікайте в духовці 30 хвилин при температурі 170*
Мені дуже сподобалися ці булочки ще теплими. На другий день я розігрівала їх у мікрохвильовці. Але і в холодному вигляді вони хороші.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Лианда -
Ніколи раніше не замислювалася над тим, щоб готувати хлібні напівфабрикати і заморожувати їх. Є хлібопічка, є вільний час - "Встигну приготувати", - думала я і ... йшла в магазин за хлібом. Але якщо скористатися цим рецептом, то гарячі, ароматні та рум'яні булочки будуть завжди красуватися на вашому столі до обіду... і не тільки!
Інгредієнти:
Борошно (або 3,5-4 чашки. 1 чашка - 230 мл, не грам!) - 500-550 р
Молоко (1 чашка)
Вода (тепла, 1/4 чашки)
Дріжджі (сухі. Або 2 1/4 ч.л.) - 1 пач.
Масло вершкове - 4 ст. л.
Яйце - 1 шт
Цукор - 2 ст. л.
Сіль - 1,5 ч. л.
Розчиніть дріжджі в теплій воді, у каструлі змішайте масло, порізане на шматочки, молоко, цукор і сіль. Нагрійте на слабкому вогні, помішуючи, до теплого стану (40-45°C). У великій мисці змішати молочну суміш, дріжджі і яйце.
Поступово додати борошно, перемішати дерев'яною ложкою. Коли тісто буде достатньо густим, перекласти його на присипаний борошном стіл і вимісити руками, немногу підсипаючи борошно (спочатку тісто буде липким), вимішувати 8-10 хвилин.
Якщо заміс будете робити в хлібопічці моделі, нічого нагрівати не треба, просто покладіть всі інгредієнти у відерце в потрібному порядку і увімкніть "Тісто".
Тісто після вимішування стає дуже еластичним і м'яким. Я вказала 500-550 грамів борошна, але постарайтеся більше, ніж 500 грамів борошна не вплутувати, інакше заб'єте тісто і воно не вийде настільки повітряним і ніжним.
Після того як справите заміс, покладіть тісто в миску, накрийте її плівкою або рушником, залиште на підняття, на 1-1,5 часа.После вистійки тісто обім ’ яти і розділити на 20-24 шматочка. З кожного скачати довгу ковбаску, зав'язати вузол.
Потім праву частину ковбаски підняти вгору і заправити всередину вузлика, а ліву частину заправити під булочку, в центр. Якщо вистачить довжини, то можна протягнути край джгута в центр - у квіточки з'явиться серединка
Ось такі симпатичні "дульки" вийшли. Цю частину булочок я поклала в піддон від холодильної камери, де зазвичай зберігаю кубики льоду у формах, затягла плівкою і поставила в морозильну камеру. Як тільки булочки замерзли (десь годину), я їх переклала в пакет і, щільно його зав'язавши, знову відправила в морозильну камеру.
Кілька булочок поклала на деко, накрила рушником, дала підійти 10 хвилин і спекла при 190 градусів. Гарячі булочки тут же змащує розтопленим вершковим маслом.
Ще вісім булочок поклала в глибоке деко, накрила плівкою і відправила в холодильник. Як відомо, чим довше підходить тісто, тим смачніше випічка. Тому якщо є час, тісто не треба ставити в тепле місце, можна поставити в холодильник на 3 годин або на ніч.
У мене булочки простояли в холодильнику добу. На наступний день я їх дістала, залишила на столі на півгодини і відправила в духовку. Вийшли не гірше, ніж попередні.
Але більше всього мене цікавило, як поведуть себе заморожені булочки. Через добу я їх дістала. Ось так вони виглядали. Переклала на деко, накрила рушником і дала постояти при кімнатній температурі 1 годину.
Розігріла духовку до 190 градусів, запікала хвилин 15. І знову змащує їх олією. Ура! І ці булочки вийшли чудово повітряними.
Тепер я буду спеціально виділяти час, щоб заготовлювати напівфабрикати булочок для заморожування, ну дуже мені сподобався результат! Уявляю, наскільки корисним буде цей рецепт працюючим жінкам!
Миру вам, дорогі дівчата! І свіжого ароматного хліба на столі!
Фото і рецепт: ларьок -
У цьому журавлинному пирозі гармонійно поєднуються солодкий бісквіт і кисла журавлина.
Інгредієнти:
журавлина - 1,5 склянки;
цукровий пісок - 2 столові ложки;
вершкове масло - 1 чайна ложка для змащування форми;
цукрова пудра - 1 столова ложка для прикраси.
для бісквіту:
борошно пшеничне - 10 столових ложок з гіркою (158 г);
цукровий пісок - 10 столових ложок з гіркою (180 г);
яйця - 5 штук.
Журавлину вимити, перебрати, обсушити.
Приготувати звичайне бісквітне тісто.
Жовтки відокремити від білків. Жовтки збити міксером з двома столовими ложками цукру добєла.
Потім в іншій ємності міксером збити білки до стійкої піни протягом 3-5 хвилин, і в кілька прийомів ввести 8 столових ложок цукру. Збивати, поки крупинки цукру не розчиняться.
З'єднати збиті на попередніх етапах жовткову і білкову маси і акуратно перемішати лопаткою.
Додати просіяне борошно і знову ретельно перемішати до однорідної, намагаючись заважати тільки в одному напрямку.
Форму для випікання змастити вершковим маслом. На дно викласти журавлину і пересипати її цукром.
Зверху викласти тісто, розрівняти лопаткою по всій формі.
Піч бісквітний пиріг в попередньо нагрітій до 180 градусів духовій шафі 35-40 хвилин.
Готовий пиріг вийняти з духовки і, не виймаючи з форми, поставити на решітку остигати на 10 хвилин. Потім форму перевернути і викласти пиріг на блюдо.
Присипати цукровою пудрою і подати до столу.
Фото і рецепт: Господиня -
Соковиті і смачні булочки,які нагадують тістечка. Порадуйте своїх улюблених такої чудової і оригінальної випічкою!
Інгредієнти:
Борошно пшеничне - 240 г;
Молоко - 125 мл;
Вершкове масло - 60 г;
свіжі Дріжджі - 12 м;
Цукор (2 ст.л. в тісто,2 ст.л. в начинку) - 4 ст.л.;
Яйце - 1 шт;
Сіль (щіпка) ;
Сир щільний (краще домашній,в начинку) - 200 г;
Цукрова пудра - 2 ст.л.;
Ванільний цукор - 1 пакет.;
Ягоди (у мене заморожені:вишня,чорна смородина,ожина) ;
Рецепт:
В теплому молоці розмішаємо дріжджі, цукор і дві ложки борошна від загальної маси. Накриваємо і залишаємо в тепле місце, поки дріжджі піднімуться «шапочкою». Просіваємо в ємність борошно, додаємо готову опару, дрібку солі і розтоплене і охолоджене масло.
Вимішуємо тісто - воно вийде гладке ,еластичне і не липнущее до рук. Залишимо його на годину, поки не збільшиться. За час, поки тісто підійде підготуємо начинку: у сир додамо цукор, ванільний цукор і жовток одного яйця, добре розмішаємо.
Готове тісто розгортаємо товщиною 5-7 мм і з допомогою чашки вирізаємо кружечки діаметром близько 8 см.У мене вийшло 30 штук.
Потім у половини отриманих гуртків маленької чаркою вирізаємо по центру ще одне коло, що-те типу обручі.
Цілі гуртки викладаємо у формочки для мафінів (якщо не силіконові,то змастіть їх олією).Сверху кільця. У центр кожної булочки викладаємо ягоди.
Зверху ягід кладемо сирну начинку і залишаємо булочки на сходження в теплому місці на 10 хвилин.
Ставимо булочки в розігріту духовку на 180 градусів і випікаємо 15 хвилин. Потім збиваємо білок з цукровою пудрою і дрібкою солі до стійких піків.
Викладаємо білок зверху на булочки і знову в духовку хвилин на 10.Белок можна відсадити з допомогою кондитерського шприца,тоді буде взагалі на тістечко схоже.
Булочки виходять з приємною кислинкою і дуже повітряні та м'які.
Приємного чаювання!
Фото і рецепт: lakshmi -
Лимонник - це справжнє свято дитинства! Коли квартира заповнилася чудеснейшим ароматом лимонної начинки пирога з духовки... Не передати ці відчуття! Найскладніше було дочекатися, коли він охолоне. У мене ніколи не вистачало терпіння і я хапала гарячий шматок. У часи, коли нам було недоступне таку кількість десертів на прилавках і в кафе, домашні пироги були актуальні, як ніколи. І він, що ні на є, сезонний! Адже лимони взимку купити не проблема!
Інгредієнти:
сметана - 250 мл;
вершкове масло - 100 гр;
борошно - 2-2,5 склянки;
сода - 1/2 ч.л.;
лимони - 2,5 шт;
цукор - 1,5 склянки;
цукрова пудра для прикраси - 1 ст.л.
Розтопіть на маленькому вогні вершкове масло, нехай трохи охолоне. Поки сметану змішаємо з содою.
Потім додамо розтоплене масло, перемішаємо.
Потім просіваємо в ту ж миску борошно. Спочатку вмішайте 2 склянки. Якщо тісто буде дуже липким, тоді додавайте ще полстакана.
Тісто буде все одно злегка прилипати до рук.
Ділимо його на 2 рівних грудки.
Півтора лимона ріжемо на шматки і видалимо кісточки.
Прямо з шкіркою подрібнюємо в блендері до однорідної маси. Потім витискаємо туди ж сік, що залишився лимона.
Змішуємо лимонну масу з цукром.
Шматок тесту розтягуємо руками і распластываем його за формою або противню. роблячи невеликі бортики.
Далі виливаємо начинку. Другий шматок тесту також розтягуємо і кладемо зверху. Це трохи складніше, ніж нижній шар. Я максимально розтягую тісто на вазі, кладу на начинку і підтягую краю. Відправляємо в розігрітій до 180 градусів духовку хвилин на 30. Слідкуйте - до золотистого кольору.
Даємо охолонути (тримайтеся! інакше начинка шалено гаряча), посипаємо цукровою пудрою і нарізати на шматки.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Барановська -
Ну а як же не згадати про булочки з сирною начинкою та зеленню! Як приємно всією родиною зібратися за вечерею, взяти в руки ще теплу ароматну булку, стакан молока… І вести неспішну бесіду про все на світі… І всі проблеми здаються такими глобальними, завдання не настільки нездійсненними… Коли в твоїх руках ця рум'яна, пишна випічка з соковитою і вкуснющей начинкою… Можливо, у мене полетять тапки за такий класичний рецепт, але я не могла втриматися і не опублікувати одну з моїх улюблених випічок.
Інгредієнти:
Молоко - 200 мл
Цукор - 1 ст. л.
Сіль - 1 ч. л.
Борошно - 400 г
Масло вершкове - 40 г
Сир - 300 г
Яйце - 1 шт
Сметана (для змащування коржів)
Кріп
Цибуля зелена
Дріжджі (свіжі) - 24 р
Рецепт:
Щоб приготувати булочки, нам потрібно дріжджове тісто. Я зазвичай роблю спочатку опару. Для цього в теплому молоці розчиняю дріжджі, цукор. Потім додаю кілька столових ложок борошна. Все це накриваю і ставлю в тепле місце, щоб піднялася «шапка». Дріжджі я брала свіжі 24 р.
В миску потрібно просіяти борошно, додати до неї сіль, опару, розм'якшене масло. Замісити тісто, затягнути миску з тістом плівкою і поставити в тепло приблизно на годину. Щоб тісто підійшло - збільшилася вдвічі.
У цей час приділимо увагу начинку. Зелену цибулю і кріп подрібнити. Сир змішати з яйцем і сіллю. Можна скористатися блендером, а можна просто змішати. Я люблю, коли трапляються у начинці шматочки сиру.
Зелений лук потрібно стушкувати на вершковому маслі (буквально 1ст.л.) кілька хвилин. Кількість лука ви можете брати за вашим смаком.
Сирну масу змішати з кропом і цибулею.
Тісто розділити на шматочки і рукою расплющіть на дошці. В середину покласти столову ложку начинки. Зібрати краю, защипнути і викласти на деко швом вниз.
Булочки залишити хвилин на 15 для вистійки.
Змастити верх булочок сметаною і відправити в духовку при температуре180* на 25-30 хвилин.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Лианда