Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    сир (жирний, бажано домашній) - 500 г;
    борошно пшеничне (у мене була борошно 2-го сорту) - 2 склянки;
    масло вершкове - 200 г;
    сода харчова гашене оцтом - 1 ч.л.;
    сіль - 1 ч.л.;
    цукор - 80 г;
    Рецепт:
    Для початку розтираємо борошно з 150 г розм ’ якшеним вершковим маслом. Потім додаємо 30 г цукру, сіль, сир і соду, гашене оцтом.
    Все ретельно перемішуємо, за потреби додаємо борошна (мені вистачило двох склянок).
    Тепер тесту потрібно відпочити, приблизно 15 - 20 хвилин. Потім розгортаємо з тіста пласт і витискаємо з допомогою склянки гуртки, які змащуємо розтопленим маслом, що залишилися 50 грамами і посипаємо цукром, що залишився.
    Потім гурток з цукром складаємо навпіл і викладаємо на змащене маслом деко. Ставимо деко в духовку на 20 - 25 міну, випікаємо при температурі 180 градусів.
    За бажанням готове печиво змащуємо цукровим сиропом.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Slavjana

  • Інгредієнти:
    Суміш вівсяної та пшеничного борошна (1 до 1, 250 грам у загальному)
    Рослинна олія (7-8 столових ложок)
    Яблучне пюре (3 столові ложки)
    Яблучний відвар або сік (можна воду або соєве молоко) третину склянки
    Цукор (2-3 столові ложки)
    Яблучний оцет (чайна ложка)
    Сіль і сода (по щіпці)
    Ізюм (жменю)
    Приготування:
    1. Вівсяне борошно можна виготовити з допомогою Bullet або кавомолки з геркулеса або тонких пластівців.
    2. Змішати борошно, вівсяне борошно, соду, сіль, цукор, яблучне пюре, рослинне масло і яблучний відвар (сік, воду, соєве молоко). Щоб вийшли м'які печива робимо тісто некрутим, тягучим. Краще додати більше яблучного пюре. Додаємо в тісто ізюм (наприклад, велику чорну саяку або чорного принца).
    3. Змочуємо руки у воді, беремо в долоню трохи тесту, катаємо круглу печенюху. Відправляємо печенюху на деко на спеціальний папір. Повторюємо це з усіма іншими печенюшкамі.
    4. Посипаємо печенюхи цукром (наприклад, тростинним).
    5. Ставимо в розігріту духовку (200С) на 20 хвилин.
    6. Даємо печенюхам охолонути і трохи підсохнути". Не варто укладати купкою або шарами один на одного, нехай "випустять" пар, інакше будуть трохи "вологими".
    Примітка:
    Це вже фото подсохших печеньок! Тому вони складені стовпчиком. Яблучне пюре для печива, до речі, має бути солодким. Якщо використовуєте просто подрібнені (тобто пюрированные) яблука, то цукру потрібно додати в тісто більше.
    Фото і рецепт: Олена Бєлашова

  • Інгредієнти:
    175 г борошна
    2 ч. л. розпушувача
    щіпка солі
    80 г цукру
    2 ст. л. порошку какао
    2 яйця
    50 г вершкового масла
    175 мл молока
    для соусу:
    малина 800 г
    цукровий пісок 3/4 склянки
    крохмаль 1 ст. л.
    вода 1/4 склянки
    сиру маскарпоне 1 пачка 250 г
    ванільний цукор за смаком
    цукрова пудра 3-4 ст. л. або за смаком
    всипати Борошно в миску, додати розпушувач. Додати сіль. Всипати цукровий пісок. Всипати какао-порошок, перемішати. Яйця збити. Влити молоко. Влити розтоплене вершкове масло. Всипати суху суміш. Розмішати.
    Форму для кексів змастити маслом, викласти тісто на 3/4 висоти форм. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і запікати близько 40 хвилин до готовності. Взяти 500 г малини і протерти через сито. Вилити малинову масу в сотейник.
    Всипати цукровий пісок. Крохмаль розвести у воді і вилити в киплячу масу, розмішати. Відкласти кілька ягід малини для прикраси, інші ягоди покласти в соус, перемішати і тут же його зняти з плити.
    Готові кекси остудити, зрізати верхню частину. За допомогою ножа і ложки витягнути частина м'якушки. В миску викласти маскарпоне і ванільний цукор.
    Додати цукрову пудру і розмішати. У отримані отвори в кексах покласти ягідний соус. Поверх видавати трояндочки маскарпоне. Прикрасити свіжими ягодами малини і подати до столу.
    Приємного апетиту!

  • Пиріг дуже смачний! Ніжна пісочна основа і крем з дині, апельсина і вершків. Кому цікаво - заходьте в гості!
    Інгредієнти:
    Масло вершкове - 120 г
    Цукрова пудра - 90 г
    Яйце (тісто-1, крем-2) - 3 шт
    Апельсин (великий; потрібна буде цедра в тісто і сік в крем) - 1 шт
    шоколадна Стружка - 1 ст. л.
    Борошно - 1,5 склянки.
    Диня (у мене сорту Амал; очищена від шкірки та насіння, порізана кубиком) - 1,5 склянки.
    Цукор - 4-5 ст. л.
    Сік лимонний - 1-2 ч. л.
    Вершки (жирні, 33%) - 200 г
    Крохмаль кукурудзяний - 4 ч. л.
    Ваніль (або ванілін)
    Для тесту я розтерла м'яке вершкове масло з цукровою пудрою (можна замість неї взяти цукор).
    Додала до них яйце, кокосову стружку, апельсинову цедру, добре помішала.
    Додала борошно і замісила тісто.
    Тісто відразу розподілила за рознімній формі (21см), дно якої застелила пергаментом. Залишила тісто в холодильник на 30 хв.
    Сік з 1 великого апельсина перемішала з цукром і лимонним соком, диню очистила і порізала, яйця трохи збила виделкою і додала туди кукурудзяний крохмаль, размешала, щоб не було грудочок. З'єднала всі разом і пробила блендером до однорідної маси.
    Вершки з ваніллю (ванілін або ванільний цукор додати в кінці) гаряча, додала до них суміш з дині, апельсинового соку і яєць.
    Варила на маленькому вогні, постійно помішуючи, до загусання.
    Духовку гарячі до 180 град., запекла основу з вантажем зверху протягом 10-15 хв., вилила на неї крем, зменшила температуру в духовці до 170 град., випікала пиріг ще 30-40 хвилин.
    Ось результат моїх праць Крем трохи потріскався зверху, але на смак це ніяк не позначилося. Пиріг перед нарізкою повністю остудити! На фото я різала пиріг ще трохи-трохи теплим. Після холодильника крем ще більше густішає.

  • Інгредієнти:
    200 г грибів глив,
    1 цибулина,
    1 пучок кропу (зелень),
    2 ст. л. рослинного масла,
    300 г листкового дріжджового теста,
    1 ст. л. насіння кунжуту,
    1 яєчний жовток,
    сіль за смаком,
    перець за смаком.
    Приготування:
    Гриби вимити і обсушити. Дрібно нашаткувати гриби і цибулю.
    Обсмажити на рослинній олії 5-7 хвилин. Посолити і поперчити.
    Викласти в миску, додати дрібно нашинковану кріп і перемішати.
    Тісто розкачати і вирізати кружальця.
    Викласти начинку і защипнути краю.
    Викласти пиріжки на деко. Обмазати збитим яєчним жовтком. Посипати кунжутом.
    Запекти в духовці при температурі 200 градусів За 20 хвилин.
    Викласти готові пиріжки на блюдо і подавати до столу.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    Масло вершкове (основа) - 100 г
    Мигдаль (основа) - 50 г
    Борошно пшеничне (основа) - 200 г
    Цукор (основа-50 г + 5 ст.л. в начинку) - 50 г
    Яйце куряче (основа - 1шт, начинка - 2 шт) - 3 шт
    Сік лимонний (основа) - 2 ст. л.
    Сир (начинка ) - 200 г
    Вишня (без кісточок, начинка (можна заморожену)) - 250 г
    Вершки (жирні, начинка ) - 250 г
    Приготування:
    Мигдаль подрібнити в кавомолці.
    В чашу блендера помістити борошно. Масло, нарізане кубиками, цукор і подрібнений мигдаль. Подрібнити в крихту.
    Додати одне яйце і 2 ст.л. лимонного соку. Тісто загорнути в харчову плівку і відправити в холодильник на 30 хвилин.
    Вийняти тісто з холодильника, розкачати і викласти в жароміцну форму, змащену маслом. Наколоти вилкою, зверху покласти пергамент, а на нього насипати бобові.
    Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 хвилин.
    Займемося начинкою.
    Відокремити білки від жовтків. Два яєчних жовтки збити з 3 ст.л. цукру, продовжуючи збивати, додати 200 г сиру, цедру лимона.
    Збити вершки і додати їх в сир. Потім збити два яєчних білка з дрібкою солі до піків, потім з 2 ст.л. цукру до гладкості і блиску.
    Обережно ввести білки в сирну суміш.
    покласти В масу 250 г вишня без кісточки ( у мене свіжа, але можна брати і заморожену ) і 1 ст.л. борошна., перемішати.
    Дістати форму з духовки, прибрати пергамент і викласти начинку на підставу, розрівняти, запікати при 170 градусів близько 35 хвилин.
    Фото і рецепт: Ттшка

  • Підготовка полуничного крамбля займає не більше 10-15 хвилин. І ще близько 25 хвилин йде на випічку. Виходить, що за 35-40 хвилин можна приготувати смачний ягідний пиріг в порційних формах. Крамбль краще є гарячим.
    Інгредієнти:
    полуниця - 300г;
    коричневий цукор - 2-3 ст.л.;
    крохмаль - 1 ч.л.;
    для тіста:
    вівсяні пластівці - 30г;
    волоські горіхи - 30г;
    борошно - 20г;
    вершкове масло - 20г;
    коричневий цукор - 20г.
    У полуниці обірвати чашолистки. Кожну ягоду розрізати вздовж на 2-4 частини. Скласти полуницю в миску, присипати цукром та крохмалем.
    Для посипання змішати вівсяні пластівці, волоські горіхи, борошно, цукор і охолоджене масло. Подрібнити в процесорі до великої крихти.
    Розкласти полуницю в рамекины (жароміцні форми), наповнивши їх майже до країв. Присипати крихтою, чуть-чуть придавити, ложкою. Випікати в прогрітій до 200 С духовці близько 25 хвилин.

  • Дуже часто бездріжджове тісто листкове використовується господинями для випічки смачних десертів - солодких пирогів, булочок, круасанів. Адже з листкового тіста можна приготувати не тільки солодку випічку, але й повноцінні другі страви, гаряче. Я поділюся з вами рецептами моїх улюблених м'ясних пирогів, основою для яких служить листкове бездріжджове тісто.
    Листковий пиріг з м'ясом і грибами
    Цей рулет не тільки дуже смачний, але й дуже красивий. Його можна подати і до святкового столу, і до щоденного, адже він дуже просто і швидко готується. Нам знадобиться трохи обсмажена м'ясний фарш, ви можете взяти телятину, курку, свинину або баранину - те, що вам більше подобається.
    Крім фаршу знадобиться ріпчаста цибуля, сир твердий на зразок пармезану, часник, сметана і гриби. Я люблю білі гриби, але можна використовувати будь-які. Спочатку приготуємо начинку. Дрібно поріжемо гриби, порубаємо кілька зубчиків часнику і половину головки цибулі, додамо обсмажений фарш, пару ложок сметани, тертий сир і ретельно перемішуємо.
    Точні розміри вказувати не буду, бо вийде смачно в будь-якому разі! Хтось любить, щоб начинки було більше, а хто-то любитель печеної здоби. Головне не переборщити зі сметаною, інакше начинка вийде рідкуватою і пиріг не спечеться всередині.
    При бажанні можна додати спеції - перець, прованські трави, але це не обов'язково, начинка і так вийде дуже ніжна і ароматна! Готову начинку акуратно викладаємо на аркуші тонко розкачаного листкового тіста і загортаємо в рулет.
    Зверху змажемо наш рулет збитим яйцем, щоб при запіканні вийшла гарна рум'яна скоринка. Замість яйця ви також можете використовувати решту тертий сир. Трохи посипте їм згори рулет і відправляйте в розігріту духовку. З'явилася апетитна золотава скоринка, а кухня наповнилася привабливим ароматом запеченого м'яса і свіжої випічки? Просимо до столу, наш рулет готовий! Подаємо його гарячим, попередньо розрізавши на порційні шматки.
    Листковий пиріг з бринзою, куркою і травами
    Крім листкового тіста нам знадобиться одне сире яйце, відварна куряча грудка, бринза або інший солоний сир, а також свіжа зелень - базилік, петрушка, кріп, кінза тощо. Курячу грудинку дрібно порубаємо, бринзу наріжемо невеликими кубиками, присмачимо начинку великою кількістю зелені та загорнемо рулетом в листкове тісто.
    Рулет злегка наколемо виделкою і змажемо збитим яйцем, а потім відправимо в розігріту до температури 180 градусів духовку. Як тільки побачите апетитну золотисту скориночку на брикеті - він готовий! Листковий пиріг з бринзою та куркою дуже смачний, як у гарячому, так і в холодному вигляді.
    Його можна подати до столу в якості повноцінного ситного обіду або вечері, а також як друге гаряче на обід. Всім, хто любить пиріг, раджу поекспериментувати з листковим тестом і придумати свої нові рецепти, адже бездріжджове листкове тісто зовсім не примхлива, з його допомогою можна дуже легко приготувати кулінарний шедевр, витративши на це зовсім небагато часу.
    Для начинки ви можете використовувати не тільки м'ясний або курячий фарш, але і бекон, ковбаси, сосиски - все, що знайдете в холодильнику. Відмінно поєднуються з м'ясною начинкою сир і картопля, їх також можна додати до пиріг. Буду дуже рада, якщо когось ця стаття надихне на кулінарні експерименти. Приємного апетиту!
    Автор статті: Вікторія Бєлкіна

  • Інгредієнти:
    Для тіста:
    1 яйце
    100 г цукрового піску
    100 г вершкового масла
    Третина склянки молока або вершків
    1 ст.л. сметани
    350 г борошна
    Підлога-пакетики розпушувача
    Ванілін
    Сіль на кінчику ножа
    Для начинки:
    1-2 яблука
    1 склянку смородини
    Для заливки:
    1 яйце
    0.7 склянки цукрового піску
    2-3 ст.л. сметани
    1-2 ст. л. борошна або крохмалю
    Приготування:
    Збиваємо яйце з цукром, додати розтоплене масло, інші інгредієнти, замішуємо тісто. Тісто повинне бути не дуже круте, так пиріг вийде більш ніжним. У теж час тісто не повинно липнути до рук і робочої поверхні.
    Відокремити близько двох третин готового тіста і розкачати основу пирога. Основу викласти в змащену маслом форму для пирога, або глибоку сковороду.
    Зі стінок форми повинні бути досить високі борти з тіста, щоб начинка не виливалася під час випічки. Розкласти порізані скибочками яблука і підготовлену смородину.
    Готуємо заливку: просто збиваємо разом яйце, цукор, сметану. Обов'язково додати борошно або крохмаль! Вилити заливку на ягідну начинку, акуратно і рівномірно розподіляючи його по поверхности.Остаток тесту використовуємо для оформлення пирога.
    Вирізаємо смужки з тіста, викладаємо ґрати, прикрашаємо квіточками, сердечками, словом, щосили використовуємо свою фанатазию. Зверху пиріг потрібно змастити збитим яйцем.
    Підготовлений пиріг випікати в нагрітій до 175С духовці близько 25 хвилин.
    Примітка:
    Ягоди можна використовувати будь-які, як свіжі, так і заморожені, яблуко додається за бажанням
    Фото і рецепт: DinaDina

  • Будемо піч дріжджові пиріжки з картоплею та білими грибами. Для начинки гриби дрібно нарізаємо і обсмажуємо на вершковому маслі з додаванням цибулі. А вже після змішуємо грибну масу з картопляним пюре.
    Інгредієнти:
    борошно - 600г; сухі дріжджі - 1.5 ч.л.; цукор - 1 ст.л.; сіль - 1 ч.л.; вершкове масло - 25г; яйце (жовтки) - 2 шт.; молоко - 250 мл; для начинки: білі гриби (свіжі) - 500г; вершкове масло; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сіль - за смаком; картопля - 6 шт
    Приготувати тісто. В контейнер для хлібопічки налити тепле молоко, додати розтоплене вершкове масло, яйця, цукор і сіль. Засипати просіяне борошно, змішану з дріжджами. Вибрати програму 'дріжджове тісто'.
    Для начинки ріпчасту цибулю дрібно нарізати. Картоплю очистити. Закип'ятити воду, додати сіль і покласти картоплини. Вогонь трохи зменшити і варити до готовності.
    Гриби промити, обсушити і нарізати скибочками. У сковороді розігріти вершкове масло і швидко обсмажити на ньому лук. Додати білі гриби і смажити до готовності. Приправити за смаком сіллю.
    Злити з вареної картоплі воду, додати вершкове масло і приготувати пюре. Змішати картопляне пюре зі смаженими грибами.
    Розділити тісто на невеликі шматочки розміром з яйце. Розкачати з них круглі коржики і дати їм піднятися. Розкласти начинку (на кожну коржик по 1-1 .5 .л. начинки).
    Зібрати краю коржики в центрі, щоб вийшло щось вузлика, притиснути їх. Розкласти пиріжки на припудренном борошном листі, дати пиріжкам ще раз підійти.
    Випікати близько 20 хвилин в заздалегідь розігрітій до 180С духовці. За кілька хвилин до закінчення випічки змастити пиріжки збитим яйцем.