Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Багато кухарів печуть хлібобулочні вироби самі, пропонуємо вам спробувати азіатські коржики. Такі коржі подають до чаю, основних блюд і закусок. Коржики довго зберігаються і не черствіють. На унікальність рецепту не претендую, приготувала так, як навчили.
Інгредієнти:
Сироватка - 500 мл
Масло рафіноване - 3 ст. л.
Сіль - 0,5 ч. л.
Цукор - 1 ч. л.
сухі Дріжджі - 2 ч. л.
Борошно
Приготування:
Сироватку підігріти, додати сіль, цукор, дріжджі, олія. Якщо ви є щасливим власником бавовняного масла, то тоді вам дуже пощастило,так як справжні коржі готують саме з ним.
Таке масло надає коржики запах і відмінний смак. Добре розмішати, поступово вводимо просіяне борошно.
Замісити гладке тісто,по консистенції мочки вуха. Дати тесту підійти хвилин 40 в теплому місці.
Ділимо тісто на колобки вагою 200 р
Деко змастити маслом. Розкачати кожен колобок в коржі товщиною 2 см, дати підійти.
Після цього центр коржі прим'яти пальцями і набити чакичем, але так як у мене такого інструменту ні, я завдала" візерунок" вилкою.
Змастити жовтком і поставити в заздалегідь прогріту духовку до 200 гр
Випікати до золотистої скориночки.
Сироватку дуже легко приготувати в домашніх умовах.
Сквашенное молоко ставлять на плиту і на слабкому вогні доводять до кипіння, але не кип'ятять. Коли почнуть утворюватися згустки, молоко відставляють і чекають, щоб охололо.
Потім рідину потрібно процідити через марлю або дрібне сито. Коли сироватка стече, її можна вживати відразу.
А сир, який залишився в ситі, - чудовий дієтичний продукт, який можна давати маленьким дітям.
Фото і рецепт: Ольга Бабич -
Інгредієнти:
* Банан - 2 шт
* Молоко - 120 мл
* Сіль (щіпка)
* Яйце - 1 шт
* Борошно - 200 г
* Олія для смаження - за бажанням)
Приготування:
В чашу блендера збиваємо яйце з дрібкою солі, додаємо нарізані банани, теж збиваємо.
Вливаємо молочко і потім засипаємо борошно.
Тепер розігріваємо сковороду, якщо любите, то змастіть сковорідку маслом. Ну й випікаємо наші оладки!
Прикрашаємо часточками бананів, поливаємо варенням і подаємо до столу!
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: бусинк а -
Інгредієнти:
борошно - 2 склянки
яйце - 1 шт.
сир - 200 гр.
цибуля зелена рубаний - 1\\2 склянки
кінза, зелень петрушки і кропу рубані - 1\\2 склянки
шпинат і щавель рубані - 1\\2 склянки
масло топлене - 2 ст. ложки
перець чорний мелений
сіль
Приготування:
Просіяне борошно змішайте з сіллю і яйцем, потім поступово додаючи теплу воду, замісити круте тісто.
Для начинки зелений лук і зелень перемішайте з протертим сиром, посоліть і поперчіть.
Тісто розділіть на частини і розкачайте в тонкі коржі. На коржика покладіть начинку, краї тіста з'єднайте і защипайте, надаючи пиріжкам форму напівмісяців.
Смажте кутаби на розігрітій з маслом сковороду до готовності.
При подачі кутаби полити розтопленим маслом.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
1 кг борошна пшеничного вищого сорту,
1/2 л молока 2.5%-ной жирності.,
5 яєць курячих сирих,
300 г несолоного масла вершкового,
1 лимон,
100 г родзинок,
10 г сухих дріжджів швидкодіючих,
200 г цукру,
рослинна олія,
2 яєчних білка (для глазурі),
100 г цукру (для глазурі).
Приготування:
Дріжджі розвести в половині молока. Додати кілька столових ложок цукру і 100 г борошна. Перемішати і дати опарі постояти 1 годину.
Жовтки збити з цукром. Додати цедру лимона.
жовтки додати опару, розтоплене вершкове масло, розмочений родзинки, сіль.
Білки збити і частинами додати в тісто.
Потроху додаючи борошно замішувати тісто.
Дати тесту відпочити пару годин і розкласти по змазаним рослинним маслом, форм на 1 частини. Випікати в духовці при 180 градусів З приблизно 1 годину.
Вийняти з форми, загорнути в рушник і дати відпочити. Збити білки з цукром і полити зверху паски.
Прикрасити конфетті.
Приємного апетиту! Христос Воскрес! -
Інгредієнти:
* сир (у мене 9%) - 500 гр;
* яйця - 2 шт;
* цукор - 5 ст.л.;
* манна крупа - 2 ст.л.;
* сметана - 4 ст.л. з гіркою;
* ванільний екстракт - 1 ч.л. (можна замінити ваніліном - 1/2 пакетика);
* яблука (краще всього антонівка) - 2-3 шт;
* вершкове масло - 20 гр.
Розбиваємо в миску яйця, всипаємо 3 ст.л. цукру.
Збиваємо міксером до піни (так запіканка буде пишніше).
Додати манну крупу і ванільний екстракт, знову збиваємо.
Акуратно вводимо 2 ст.л. сметани і сир, перемішуємо (можна знову міксером на невеликій швидкості).
Яблука очистити від серцевини і нарізаємо кубиками.
Форму для запікання змащуємо маслом і викладаємо в неї яблука, посипаємо рештою двома столовими ложками цукру.
Зверху викладаємо сирну масу, розрівнюємо і зверху викладаємо 2 ст.л. сметани, ще раз розрівнюємо.
Відправляємо в розігрітій до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин до готовності (коли краю зазолотились - готово).
Її дуже смачно їсти і гарячою і холодною.
Ось така краса виходить - пишна і ніжна.
Подаємо зі сметаною або з коханою варенням.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна -
Інгредієнти:
* капуста - 1/2 головки (350 гр);
* молоко - 150 мл;
* яйця - 5 шт;
* сир - 1 пачка (250 гр);
* вершкове масло - 100 гр;
* сметана - 1 ст.л.;
* сода - 1 ч.л. (погасити оцтом);
* цукор - 2 ст.л.;
* борошно - 2 склянки;
* сіль - щіпка.
Спочатку займемося начинкою. Ріжемо капусту кубиками.Кладем в каструлю, заливаємо теплим молоком, накриваємо кришкою й тушкуємо до м'якості хвилин 30. Останні 5 хвилин я кришку відкриваю, щоб залишки молока випарувалися і начинка не була рідкої. Солим.Отвариваем круто 4 яйця.
Робимо тісто: змішуємо сир з яйцем, що залишилося. Додаємо розтоплене вершкове масло (я розтоплювала в мікрохвильовій печі). А також сметану, погашену соду, цукор і сіль. Перемішуємо.
Потім просіваємо в тісто борошно і замішуємо. Накриваємо рушником і залишаємо на 15-20 хвилин.
Поки наріжемо сварившиеся і охолоджені яйця, додамо їх у капусту.Тесто ділимо на 2 нерівні частини - одна повинна бути трохи більше інший.
Припыляем стіл борошном і розгортаємо ту частину тіста, яка більше. Акуратно "намотуємо" розкачане тісто на качалку і перекладаємо на застелений кулінарної папером деко.
Викладаємо начинку на тісто і розрівнюємо. Розгортаємо менший шматок тіста і також, за допомогою качалки, викладаємо його зверху начинки. Защипываем краю.
Змащуємо жовтком. Не рекомендую змащувати яйцем, тому що білок надає жорсткість тесту.
Ставимо в розігрітій до 180 градусів духовку випікатися до золотистого кольору. (На мою думку, у мене пікся хвилин 20).
Дістаємо, накриваємо рушником і дайте охолонути.
Нарізаємо і їмо.
Приємного апетиту!
NB! Це сирне тісто підходить для будь-яких пирогів. Найсмачніша з капустою і солодкі. Якщо робите тісто для солодкого пирога, додайте 3 ст.л. цукру замість двох.
Фото і рецепт: Ольга Злобіна -
Інгредієнти:
* Вівсяні пластівці - 140 г
* Мигдаль - 100 г
* Яблуко (2 шт, не сильно солодких) - 400 г
* коричневий Цукор - 130 г
* Розпушувач тесту - 1,5 ч. л.
* Лимон (цедра всього лимона і 1 ст.л лимонного соку) - 1 шт
* Олія - 1 ч. л.
Приготування:
Вівсяні пластівці і мигдаль подрібнити в блендері (майже до стану борошна).З зняти цедру лимона, додати до цукру і теж подрібнити.
Яблука очистити, видалити кісточки, нарізати кубиками і варити до м'якості в невеликій кількості води(3-5 хв.). Воду злити.
Зробити яблучне пюре. Додати його до інших ингредиентам.Хорошенько перемішати, додавши розпушувач тіста і лимонний сік.
Форму змастити маслом. Викласти тісто, разровнять.Выпекать в розігрітій до 200 гр духовці 30 хв.
Посипати цукровою пудрою.
Фото і рецепт: Марія По -
Інгредієнти:
* Борошно пшеничне (вищий сорт) - 100 г
* цукор-пісок - 120 г
* ванільний Цукор - 1 ч. л.
* Молоко сухе - 30 г
* Розпушувач (1 ч.л. без гірки) - 4 г
* Масло вершкове (розм'якшене) - 80 г
* Яйце куряче - 1 шт
* Вершки - 100 мл
* Пудра цукрова - 100 г
* Сік лимона - 3-5 ч. л.
Приготування:
Для початку я дістаю з холодильника вершкове масло, і включаю духовку, нехай нагріваються.
А поки вони гріються, просеиваю в миску борошно, додаю розпушувач, цукор-пісок, ванільний цукор (у мене він із натуральної подрібненої ваніллю) і сухе молоко. Всі змішую.
Потім додаю до цієї суміші розм'якшене масло (якщо не встигло досить нагрітися, я ставлю його на 5-10 секунд в мікрохвильову піч). І розтираю його лопаткою в крихту. Можна, звичайно, замінити масло маргарином, але з маслом краще.
Потім додати яйце і вершки (будь-який жирності, можна навіть молоко, але найбільш насичений молочний смак додають, звичайно ж, жирні вершки).
І все це змішую міксером, на повільній швидкості, без фанатизму (НЕ збиваю).
Розкладаю масу по 12-ти силіконовим формах. Вже перевірено, що якщо тесту у формі багато, то при випіканні воно обов'язково витече і заллє деко. Тому заповнюю формочки приблизно наполовину (я кладу не більше 2 ст.л. у форму).
І відправляю вже в розігріту приблизно до 180 градусів духовку хвилин на 15-20 до сухий зубочистки. Важливо не перетримати, інакше денце пригорить, а зверху капкейки покриються цукрового скоринкою.
Орієнтуйтеся на свою духовку! У мене газова, гріє тільки знизу. Тому градуси і час - зразкове.
Ось вони, вже готові. Залишилося остудити, вийняти з форм, і покрити глазур'ю.
Для глазурі в цукрову пудру додаю 3 ч.л. лимонного соку, дивлюся по густоті. Якщо потрібно, додаю ще сік. Звичайно йде 5 ч.л. соку.
Змащую капкейки глазур'ю, даю їй трохи підсохнути. Вона стає гладенька.
Залишилося найприємніше - покликати родину до столу і разом насолодитися ніжними, як шовк, молочними капкейками.
Напій до них можна будь-який, але, як мені здається, краще всього вони гармонують з кавою.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: nesmeiana -
Хочеться щось похрустіти? Тоді цей рецепт для вас! Хрусткі, розсипчасті галети з вівсяних пластівців чудово підійдуть для корисного перекусу, дитячого полудня, до того ж з ними дуже смачно їсти суп!
Інгредієнти:
* Вівсяні пластівці - 1 склянка.
* Борошно пшеничне - 0.5 стак.
* Сир твердий - 50 г
* Сухий часник - 0,5 ч. л.
* Червоний перець (щіпка)
* Розмарин (щіпка)
* Вершкове масло - 50 г
* Сіль (на кінчику ножа)
* Мак (за смаком)
* Сметана - 1 ч. л.
Приготування:
Приготуємо потрібні нам продукти: размягчим вершкове масло, натремо дрібно сир. Сир найкраще взяти маложирный.
Вівсяні пластівці з допомогою блендера перетворимо в борошно не дуже дрібного помелу.
Змішуємо масло, обидві борошна, сіль, перець, часник, розмарин, сир, сметану. Сметана тут потрібна для еластичності тіста. Гарненько вимішуємо тісто руками.
Робочу поверхню злегка присипаємо борошном і розгортаємо тісто не дуже тонким шаром.
Вирізаємо довгі смужки майбутнього печива. Я роблю це з допомогою спеціального ножа, але можна скористатися звичайними або просто формами для вирубки печива. Це не принципово.
Деко застилаємо папером для випічки, укладаємо кранчі і готуємо в розігрітій духовці 15-20 хвилин до золотистого кольору. Одну частину печива я злегка посипала маком, але так само добре підійдуть білий і чорний кунжут, паприка або велика морська сіль.
Готові кранчі обережно знімаємо з дека тонкої лопаткою і дати охолонути.
Ароматні, хрусткі печива відмінно підійдуть до перших страв або послужать як закуска!
Фото і рецепт: Масяся -
Ці печива в процесі випічки тріскаються, звідки і походить із назва (crinkles - зморшки, тріщини). А особливість цих печенюшек в тому, що вони дуже просто випікаються і при цьому красиво і ефектно виглядають.
Потрібно лише мати на увазі, що ці печива варто готувати заздалегідь, так як потрібно поставити тісто на кілька годин або навіть на всю ніч у холодильник.
Нам знадобиться:
* 250 г кондитерського шоколаду
* 60 г вершкового масла
* 100 г цукру
* 2 яйця великого розміру
* 200 г борошна
* 1 ложечка ванільної есенції
* 1 ложечка сухих дріжджів
* 1 щіпка солі
* 80 г цукрової пудри
Рецепт приготування шоколадного печива
На водяній бані розтоплюємо шоколад, поламаний на шматки, і вершкове масло. Коли шоколад і масло розтануть, помішуємо до однорідної маси і залишаємо їх остигати.
У цей час розбиваємо яйця, додаємо ваніль і білий цукор і збиваємо все це три хвилини. Поки не вийде біла маса. Перемішуємо з рідким шоколадом.
В каструльку (або глибоке велике блюдо) висипаємо борошно, сухі дріжджі і сіль. Змішуємо з білою яєчною масою і шоколадної масою до тих пір, поки вийде однорідна текстура. Накриваємо каструльку плівкою і залишаємо в холодильнику на 3 години або навіть на всю ніч.
після цього часу насипаємо в глибоке блюдо цукрову пудру. За допомогою звичайної ложки або ложки для кульок морозива робимо кульки з тіста. Обвалюємо їх в цукровій пудрі, щоб не було видно зовсім шоколадної маси.
Деко покриваємо папером для випікання, духовку розігріваємо при температурі 180 градусів. Випікаємо печиво 12 хвилин. Залишаємо охолонути.
Приємного чаювання!