Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Абсолютно приголомшливі булочки! Дуже повітряна структура, вершковий смак і молочно-яєчна заливання з бринзою. Повз цього пройти неможливо! Смачно подати на сніданок ще теплими, з чаєм. Обов'язково спробуйте це диво!
    Інгредієнти:
    * Борошно пшеничне - 2.5 склянки;
    * Масло вершкове (50 г для тіста,50 г у заливку) - 100 г;
    * Цукор - 1 ч.л.;
    * Сіль - 0.5 ч.л.;
    * Дріжджі швидкодіючі - 1.5 ч.л.;
    * Молоко (200 мл для тіста,50 мл для заливки) - 250 мл;
    * Яйце (в заливання) - 3 шт;
    * Бринза (в заливання) - 170 г;
    Для приготування тіста трохи підігріти молоко, додати до нього дріжджі і цукор, дати підійти. Додати розтоплене вершкове масло і сіль. Поступово додаючи борошно, замісити тісто.
    Готове тісто розділити на 16 рівних частин. Кожен шматочок скачати в кульку. Приготувати велику форму для запікання, розкласти кульки на великій відстані один від одного так, щоб вони не стикалися один з одним.
    Залишимо їх на велику підняття, поки вони не збільшаться в 2 рази.
    Потім готуємо заливку: збиваємо яйця з молоком, додати розтоплене і злегка охолоджене масло і потім розкришимо руками в цю суміш бринзу.
    Заливаємо булочки отриманою сумішшю.
    Після вистійки буде непогано, якщо між булочками залишиться небагато місця, тоді заливка розтечеться і готові милинки будуть як би запечатані в ній.
    Випікаємо в розігрітій духовці при 180 градусах близько 30 хвилин.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: lakshmi

  • Рецепт розсипчастого пирога з сирною начинкою. Пісочне тісто доводять до стану крихти і в такому вигляді укладають на дно форми і поверх начинки. Сир для начинки повинен бути сухим і розсипчастим. Як адепт вершкового масла в тісто ніякого маргарину!
    Інгредієнти для пісочного тіста:
    борошно - 250г;
    розпушувач - 1 ч.л.;
    вершкове масло - 150г;
    цукрова пудра - 100г;
    ванільна есенція - 1 ч.л.;
    для начинки:
    сир (розсипчастий, сухий) - 250г;
    цукрова пудра - 100г;
    яйце - 1 шт.
    Вершкове масло довести до кімнатної температури (воно має бути м'яким, пластичним) розтерти міксером з цукром. Додати борошно і, використовуючи насадки для тіста, вимісити розсипчасте крупитчатое тісто як на фото.
    На дно роз'ємною форми (діаметр 23 см) покласти лист пекарської папери. Бортики форми змастити вершковим маслом. Висипати у форму приблизно 2/3 тесту, розрівняти і злегка притиснути долонями.
    Для начинки сир змішати з цукровою пудрою. Збити в піну яйце і додати до сиру.
    Рівномірно розподілити сирну начинку на шар теста.На начинку висипати тісто, що залишилося, розподілити так, щоб сир опинився під шаром тесту.
    Злегка притиснути долонею. Випікати в попередньо прогрітій до 220 C духовці близько 25 хвилин. Готовий пиріг залишити у формі поки він не охолоне. Розрізати на шматочки і розкласти на тарілки.
    Автор: Олена Покровська

  • Спробуйте приготувати ці неймовірно смачні, м'які пиріжки з зеленою цибулею і яйцем з дріжджового тіста на кефірі або ряженке.
    Інгредієнти
    * Борошно пшеничне - 600 г;
    * Яйце куряче (сире: тісто-2 шт , для змащування-1шт ; варене в начинку - 3 шт) - 6 шт;
    * Маргарин - 75 г;
    * Кефір (або ряжанка) - 250 мл;
    * Сіль - 1 ч.л.;
    * Цукор - 3 ст.л.;
    * Дріжджі (швидкодіючі) - 7 м;
    * Зелену цибулю (великий пучок) - 1 шт;
    Продукти для тесту повинні бути кімнатної температури. Борошно просіяти. У відерце хлібопічки налити кефір, додати яйця, розм'якшений маргарин, борошно, сіль, цукор, дріжджі. Замісити дріжджове тісто ( програма для замісу дріжджового тіста).
    Цибулю дрібно порізати, злегка пом'яти, яйця потерти на великій тертці або порізати дрібними кубиками. Підсолити за смаком.
    Стіл і руки припылить борошном, вийняти тісто з хлібопечі, розділити на 18-20 частин.
    Сформувати пиріжки.
    Деко застелити папером для випічки, викласти пиріжки і поставити в тепле місце для вистійки.
    Підійшли пиріжки змастити збитим яйцем, якщо будете змащувати тільки жовтком, то пиріжки будуть ’ янішав і більш глянцеві.
    Поставити в заздалегідь нагріту до 220 градусів духовку, випікати до красивого рум'янцю, 20 хвилин.
    Приємного апетиту!

  • Хочу поділитися рецептом чудовою турецької випічки. На сайті є рецепти аналогічні , але тут інший склад тіста і начинки. Цим рецептом люб'язно поділився зі мною шеф повар в турецькому готелі. Човники виходять тоненькі хрусткі і дуже ароматні і легкі.
    Інгредієнти:
    * Вода - 1 склянка.
    * Сіль - 0,5 ч. л.
    * Борошно - 2.5 стак.
    * Олія (або оливкове) - 0.33 стак.
    * козячий Сир (або не дуже солоний домашній) - 150 г
    * Сир твердий (щоб добре плавився) - 150 г
    * Цибуля зелена - 1 пуч.
    * Кріп - 1 пуч.
    * Помідор (свіжий великий) - 1 шт
    Приготування:
    У воду додамо сіль і разболтаем, додаємо потроху борошно і масло і замішуємо не дуже густе тісто, але щоб не липло до рук. Залишаємо його полежати хвилин 20, а самі займемося начинкою.
    Цибулю і кріп дрібно ріжемо, козиний сир подрібнюю на подрібнювачів і всі перемішую. Можна використовувати і кінзу і інші улюблені трави.
    Помідор ріжу на шматочки. Розкатую тонко тісто і переношу на листочок. Змащую поверхню рослинним або оливковою олією.
    Викладаю трохи помідори, потім начинку. Зверху кладу шматочки сиру, можна використовувати будь-який напівтвердий сир і терти його на тертці, я просто поламала скибочки.
    І в духовку хвилин на 15. Подавати з зеленим салатом та оливковою олією.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Bryngilda

  • Дуже шоколадні кекси, які за рахунок великої шапки зі збитих вершків перетворюються практично в тістечка... Дуже ніжні і смачні!
    Інгредієнти:
    * Борошно - 250 р
    * Яйце - 2 шт
    * Цукор - 150 г
    * Какао - 50 г
    * Молоко - 160 мл
    * Масло вершкове - 160 г
    * Вершки (жирні) - 500 мл
    * Шоколадна крихта (завитки, краплі або будь-яка посипання на ваш смак)
    * Розпушувач - 1 ч. л.
    Приготування:
    Відокремити білки від жовтків. Білки збити з дрібкою солі до пишної піни.
    Додати цукор. Збити. Додати жовтки по одному безперервно збиваючи.
    Влити розтоплене вершкове масло. Збити.
    Влити молоко. Збити. Просіяти через сито борошно з розпушувачем, акуратно перемішати.
    Всипати какао. Акуратно перемішати до однорідності.
    Викласти тісто у формочки на 3/4. Випікати в попередньо розігрітій духовці до 180 градусів 20-25 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.
    Дати кексикам охолонути. Збити вершки. Викласти на кекси з допомогою кондитерського шприца або мішка. Посипати посипкою.
    Фото і рецепт: Прохорова Наталія

  • Добре, коли є багато часу для приготування смачних страв, щоб побалувати улюблених. Але якщо часу зовсім в обріз, а Ви прийшли додому на півгодини раніше улюбленого сімейства, то можна приготувати що-небудь смачне до чаю.
    Для цих цілей у мене в морозилці завжди лежить шматочок листкового тіста, який можна приготувати заздалегідь або купити в найближчому магазине.Немного заварного крему, шоколаду, і через кілька хвилин ароматні соковиті плюшки до чаю готові.
    Інгредієнти:
    * Тісто листкове (будь-який) - 1 кг
    Шоколад (за смаком) - 100 г
    * Яйце куряче - 2 шт
    * Борошно пшеничне - 2 ст. л.
    * Масло вершкове - 2 ст. л.
    * Ванільний цукор - 2 ч. л.
    * Молоко - 1 склянка.
    * Цукор (можна більше, все залежить від Вашого смаку) - 2 ст. л.
    Приготування:
    Якщо часу зовсім мало або возитися не хочеться - можна взяти порошок для приготування заварного крему.
    Але готувати крем зовсім легко, навіть якщо він візьметься грудочками - зовсім не переживайте! Візьміть блендер і ваш крем знову стане гладким і шовковистим.
    Готуємо крем:
    Збиваємо віночком в мисці яйце, цукор, борошно, щіпку солі, ванільний цукор. Тонкою цівкою вливаємо молоко, постійно помішуючи віночком.
    Ставимо жароміцну миску на водяну баню, готуємо до загустения.Снимаем з вогню, додати масло, перемішуємо. Крем готовий.
    Тим часом тісто розморозиться. Розгортаємо його в тонкий (0,5см) прямокутний пласт, викладаємо крем, посипаємо рубаним шоколадом, звертаємо в рулет, нарізати кружечками товщиною в 1 см.
    На деко кладемо папір для випікання, на неї викладаємо наші кружечки на великій відстані один від одного, так як тісто збільшиться в розмірах
    Відправляємо в розігріту до 220С духовку на 10-15 хвилин, до зарумянивания.
    З 1кг тесту вийде два дека.
    Будинок наповнюється ароматом ванілі та випічки.
    Приятнейшего чаювання!
    Фото і рецепт: Meotida

  • Гужеры - закусочні булочки з заварного тіста з додаванням сиру. Їх подають ще теплими до провину. При бажанні охололи булочки можна заповнити начинкою, наприклад, вершковим сиром або густої сметаною з додаванням малосольною сьомги і зелені.
    Інгредієнти:
    вода (або молоко) - 250 мл;
    вершкове масло - 100г;
    борошно - 160г;
    яйце - 5 шт.;
    сир (Эмменталер) - 160г;
    сіль морська) - 1 ч.л.;
    мускатний горіх, чорний перець - за смаком;
    для прикраси: кунжут (світлий) - 1-2 ч.л.
    Сир нарізати кубиками зі стороною 5х5 мм.
    Приготування:
    Основа гужеров - заварне тісто. Для його приготування покласти в каструлю олія, сіль, тертий мускатний горіх і перець, влити теплу воду. Поставити каструлю на вогонь, довести воду до кипіння, зменшити вогонь і почекати, поки масло не розтане. Зняти з вогню і додати всю борошно.
    Повернути каструлю з тестом на вогонь, тримати, постійно помішуючи, поки тісто не стане однорідною і не почне відставати від бортів каструлі. Зняти з плити.
    Перекласти тісто в миску, додати 4 яйця по одному. П'яте яйце трохи збити, половину вилити в тісто, половину залишити для змащування гужеров, щоб після випічки вийшла гарна скоринка. Міксером добре перемішуємо. Додати нарізану кубиками сир.
    На деко, застелений пергаментом, двома чайними ложками викласти невеликі округлі шматочки тіста. Змастити збитим яйцем і посипати кунжутом. Випікати в попередньо прогрітій до 200 З духовки близько 15 хвилин. Потім зменшити температуру до 180 З піч і ще близько 15 хвилин. Готовим гужеры дати охолонути на листі.
    Автор: Олена Покровська

  • Сконы - це смачні м'які булочки з шматочками полуниці. Смачно і гарячі і холодні. Варіантів багато, але сконы з полуницею виграшно відрізняються яскравим ягідним смаком і ароматом. Відразу розумієш - літо прийшло.
    Інгредієнти:
    полуниця - близько 200г;
    борошно 450г;
    розпушувач (пекарський порошок) - 1 ст.л.;
    цукор - 150г;
    вершкове масло - 120г;
    сіль - 1/2 ч.л.;
    апельсин - 1 шт.;
    йогурт - 125 мл;
    для прикраси: цукор (великі кристали) - 2 ст.л.
    Змішати борошно, розпушувач, цукор, сіль, нарізане кубиками охолоджене масло і порубати в крихту з допомогою ножа або в чаші комбайна.
    З зняти цедру апельсина (натерти на дрібній терці), вичавити сік (близько 125 мл).
    Кожну ягоду розрізати вздовж на 6-8 частин.
    Тісто покласти в миску (якщо готували в чаші комбайна), додати апельсинову цедру, полуницю і розмішати вилкою. Влити сік, йогурт і швидко вимісити однорідне м'яке тісто.
    Перекласти тісто на припудрену борошном дошку і качалкою або руками сформувати диск товщиною 2 см. Розділити ножем на 8-10 секторів.
    Розкласти отримані трикутні сконы на деко, застелене пекарської папером і посипати великим цукром (декоративним). Випікати в прогрітій до 200С духовці 20 хвилин.
    Сконы можна їсти і гарячими, і охолодженими.
    Автор: Олена Покровська

  • Цей торт я приготувала на основі готових вафельних коржів. Торт вийшов смачний, м'який, але досить солодкий, як і всі торти з безе.
    Інгредієнти:
    * коржі вафельні - 1 упаковка з 6-ти аркушів (30 х 15 см);
    для безе:
    * 4 білка;
    * цукровий пісок - 1 склянка;
    для крему:
    * вершкове масло - 250 г;
    * згущене молоко - 1 банка (380 г);
    для прикраси:
    * волоські горіхи - 100 г;
    * цукровий пісок - 2 столові ложки.
    Білки від курячих яєць збити в піну з допомогою міксера. Продовжуючи збивати, в декілька прийомів додати цукровий пісок. Збивати до повного розчинення цукру в білкової піни (приблизно 3-5 хвилин).
    Вафельні листи покрити білкової масою (у мене вистачило на 4 аркуша).Выпекать коржі окремо в прогрітому до 100 градусів духовці протягом 1 години. Я розклала всі 4 аркуша на різні решітки і випікала їх в режимі конвекції.
    Поки сушаться безе, приготуємо карамелізовані горіхи. Волоські горіхи треба дрібно порубати ножем, пересипати їх на сковороду і смажити в протягом 2-3 хвилин.
    Потім посипати їх цукровим піском, продовжити гріти горіхи, поки цукор не розплавиться і не стане золотистою. Весь час потрібно досить енергійно заважати горіхи, щоб вони не підгоріли.
    Готові горіхи перекласти на тарілку тонким шаром і остудить.Приготовить крем. Розм'якшене масло збити міксером до пишної піни і в кілька прийомів ввести згущене молоко. Крем збивати до однорідності.
    Взяти вафельний лист без безе, змастити його кремом, посипати трохи горіхами, накрити вафельним листом з безе, змастити кремом, посипати трохи горіхами. І так далі, поки не закінчаться всі вафельні листи з безе.
    Останній лист вафельний з безе змастити кремом, рівномірно насипати всі залишилися горіхи. Боки торта обмазати кремом. Що залишився вафельний лист подрібнити і вийшла вафельною крихтою обсипати боки і верх торта.
    Вафельний торт прибрати в холодильник на декілька годин (наприклад, на ніч).
    Фото і рецепт: Господиня

  • Інгредієнти:
    * ріпчасту цибулю 1 шт.
    * морква 1/2 шт.
    * м'ясний фарш 250 г
    * сіль, перець
    * кольрабі 2 шт.
    * сметана 2 ст. л.
    * яйця 2 шт.
    * соєвий соус на смак
    * оливкова олія 1-2 ст. л.
    * борошно приблизно 3/4 склянки (борошна потрібно стільки, щоб тісто по консистенції нагадувало густу сметану)
    * олія для смаження
    * сметана для подачі
    Цибулю і моркву нарізати дрібним кубиком і обсмажити на рослинній олії. У м'ясний фарш додати обсмажені овочі, посолити, поперчити, перемішати.
    Капусту очистити, натерти на крупній тертці. Додати до капусти сметану. Влити соєвий соус. (Тим, хто не любить соєвий соус, можна просто масу посолити!) Розбити яйця. Влити оливкова олія.
    Всипати борошно, перемішати все до однорідної консистенції. Розігріти в сковороді масло. Викладати тісто невеликими порціями і обсмажувати з одного боку.
    У цей час покласти на оладки невелику кількість м'ясного фаршу. Перевернути і обсмажувати з іншого боку до готовності. Готові оладки подати до столу зі сметаною.
    Приємного апетиту!