Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    Тісто:
    * вершкове масло (кімнатної температури) - 150 гр;
    * борошно - 300 гр;
    * сіль - 1/2 ч.л.;
    * вода - 2 ст.л.
    Начинка:
    * смажена куряча печінка - 250 гр;
    * салат з брокколі (або просто відварна брокколі - маленький вилок).
    Заливка:
    * яйця - 3 шт;
    * вершки 22% - 200 мл;
    * будь-який твердий сир - 150 гр;
    * сіль.
    Відмірюємо 300 гр борошна. Відправляємо в кухонний комбайн вершкове масло, борошно та сіль. Перемішуємо. Потім вливаємо воду і знову заважаємо.
    Якщо немає комбайна, можна тісто перетирати руками в крихту, потім додати води і замісити його. Але з комбайном швидше.
    Тісто вийде крошистое, розкладаємо по дну роз'ємною форми, приминаючи пальцями і формуючи бортики висотою до 3 см. Прибираємо в холодильник на 15 хвилин.
    Курячу печінку моєму, очищаємо від плівок і прожилок. На розігрітій з рослинним маслом сковорідці обсмажуємо печінка на досить інтенсивному вогні по 4-5 хвилин з кожного боку.
    Солимо й перчимо в процесі смаження, щоб печінка залишилася м'якою. Готовність перевіряємо, розрізавши одну печінку - вона всередині не повинна бути бордовій, якщо сіра з рожевим відтінком - готово. Дати охолонути.
    Ставимо на вогонь каструлю з водою. У брокколі відрізаємо ніжку, очищаємо її (обрізаємо верхню шкірочку) і нарізати невеликими кубиками. А вилок нарізаємо на довгі сегменти. Кидаємо брокколі киплячу підсолену воду, після повторного закипання варимо ще три хвилини. Потім зливаємо. Дати охолонути.
    Також можна посмажити порізану цибулину (1 шт) на розігрітій з рослинним маслом сковорідці (після печінки) і змішати з начинкою.
    Відрізаємо шматок фольги, довжиною 25-30 см і ріжемо його уздовж навпіл - виходять дві довгі смужки. Застилаємо ними краю форми таким чином, щоб один бік смужки фольги стосувався дна форми з тістом, а інший йшов за край форми, щоб фольга трималася (сподіваюся, зрозуміло, дивимося фото). Однією смужкою одну половину форми, інший - іншу.
    Потім відправляємо в розігрітій до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Після закінчення часу дістаємо.
    Поки нарізаємо смажену курячу печінку на скибочки. Змішуємо її з салатом.
    Або з відварною брокколі і пожаренным цибулею. Викладаємо на наше тісто з духовки.
    Робимо заливку. Розмішуємо в мисці віночком яйця (збивати не потрібно).
    Додаємо вершки, сіль і трьом на крупній тертці сир (у мене чеддер).Заливаем квш. Тепер розумієте, навіщо ми робили такі високі борти?
    Відправляємо його в ті ж самі 180 градусів хвилин на 30, стежимо - до золотистого кольору.
    Його можна їсти як теплим, так і холодним.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Дуже м'які, ароматні прянічкі з яскраво вираженим медова - горіховим смаком! Пряники виходять рум'яними, хоча і не випікаються! Ці пряники готуються на пару: у пароварці або мультиварки.
    Інгредієнти:
    * Яйця - 1 шт
    * Масло вершкове - 50 г
    * Мед густий (з гіркою) - 1 ст. л.
    * Цукор - 1/2 склянки.
    * Сода - 1/2 ч. л.
    * Борошно - 1 1/2 склянки.
    * Горіхи волоські - 1/2 склянки.
    Приготування:
    Необхідний набір продуктів: яйце, вершкове масло, мед, цукор, сода, борошно, волоські горіхи.
    Для початку необхідно подрібнити пів склянки волоських горіхів або блендером, або ножем.
    Потім замісити тісто: в окрему чашу/ каструлю потрібно покласти одне яйце, 50грамм вершкового масла.
    Потім додати ложку меду. Насипати пів склянки цукру. Каструлю з вмістом поставити на водяну баню.
    Постійно помішуючи, довести масу до однорідності. Потім додати пів чайної ложки соди та розмішувати доки маса не загусне.
    Медові пряники з волоськими горіхами на пару Сода Далі каструлю прибрати з водяної лазні, всипати півтори склянки борошна і добре перемішати.
    В самому кінці додати подрібнені горіхи, вмішати їх у тісто.
    Тепер, змочуючи руки водою і набираючи тісто столовою ложкою, скачати кульки.
    Кульки викласти на невеликій відстані один від одного в пароварку або в чашу для приготування на пару від кавоварки електричні.
    Готувати 40 хвилин.
    Потім готовим пряникам дати охолонути і подавати.
    Приємного чаювання!
    Фото і рецепт: Харука